Urugvaj - Muke bez Suareza

Autor: Boban Filipović
subota 31.05.2014.
16:36
Izvor: Sportske.net

Ne dovodi se u pitanje da li će najbolji strelac Premijer lige biti član Tabarezove čete na Mondijalu, ali pitanje je koliko će moći da pruži posle operacije. Urugvajcima je jutros u Montevideu bilo teško da izađu na kraj sa salbašnom Severnom Irskom prot

Beta/AP Photo/Matilde Campodonico
Beta/AP Photo/Matilde Campodonico

Povezane vesti

Izbor Severne Irske za protivnika u propremama za Svetski šampionat je sasvim logičan, jer Urugvaj je u grupi sa Engleskom u Brazilu, te je želja bio blizak susret sa ostrvskom fudbalom.

Meč u Montevideu završen je rezultatom 1:0 za aktuelne šampione Južne Amerike, jedini gol postigao je rezrevista Kristijan Stuani, fudbaler Espanjola, u 62. minutu meča.

Strelac jedinog gola na utakmici je na poluvremenu ušao umesto veterana Dijega Forlana, najboljeg igrača prethodnog Mondijala u Južnoj Africi na kom je Urugvaj završio kao četvrti u ukupnom plasmanu.

Forlan je protiv Severnih Iraca činio napadački tandem sa Edisonom Kavanijem, nisu se baš pokazali, iako su dominirali terenom, bivši napadač Mančester Junajteda, Viljareala, Atletiko Madrida i Intera nije više onaj stari, godine čine svoje, promašio je jednu šansu koju je obično pretvarao u golove, oprobao je i šut iz daljine što je njegova specijalnost, ali utisak je da  je bez podrške Luisa Suareza u napadu Urugvaj delovao prilično jalovo i neubedljivo.



Osim Suareza, koji bi prema poslednjim informacijama mogao da propusti prvi meč na Mondijalu protiv Kosta Rike zbog postoperativnih tegoba, u timu nije bilo ni štopera Dijega Godina, koji je dobio dodatne dane odmora zbog učešća u finalu Lige šampiona u Lisabonu, gde su ga sekunde delile od titule apsolutnog heroja sezone.

Uruguay Northern Ireland WCup Soccer

Urugvaj "brani" svetsku titulu u Brazilu, budući da su na do sada jedinom održanom Mondijalu u najvećoj državi Južne Amerike 1950. godine po drugi put u istoriji postali najbolji na planeti.

Ovog leta igraće u grupi sa Kosta Rikom, Engleskom i Italijom.

Ne propustite