'Urusi' rutinski protiv Slovenije

Autor: Boban Filipović
četvrtak 05.06.2014.
14:11
Izvor: Sportske.net

U okviru priprema za Mondijal u Brazilu reprezentativci Urugvaja su uprkos odsustvu Luisa Suareza zbog povrede savladali 'Zmajčeke' u Montevideu sa 2:0.

Beta/AP Photo/Matilde Campodonico
Beta/AP Photo/Matilde Campodonico

Povezane vesti

Posle bledog izdanja protiv Severne Irske, koja je savladana minimalcem, Urugvajci su protiv slovenije odigrali onako kako se od njih očekuje.

Rutinska pobeda rezultatom 2:0 može da raduje selektora Oskara Tabareza, naročito ako se uzme u obzir neigranje prve zvezde tima Suareza

Dijego Forlan je pokazao da nije još uvek za staro gvožđe, najbolji igrač prošlog Mondijala je fenomenalno pronašao Edisona Kavanija, a napadač PSŽ-a se poklonio ispred Handanovića i poslao loptu glavom iza njegovih leđa. Igrao se 37. minut.

Pobedu je potvrdio džoker Kristijan Stuani, napadač Espanjola bio je junak trijumfa i u pomenutom meču protiv Severne Irske, kada je takođe ušao s klupe.



Vredi pomenuti da je na ovom meču igrao (doduše samo prvo poluvreme) i jedan od najboljih fudbalera Atletiko Madrida u prethodnoj sezni Dijego Godin, koji je dobio nešto duži odmor zbog finala Lige šampiona u kome su ga sekunde delile od titule junaka.

Urugvaj u Brazilu "brani" titulu svetskog prvaka, budući da se popeo na krov sveta jedini put kada je planetarna smora održana u najvećoj državi Južne Amerike 1950. Ovog leta (zime) igraće u grupi sa Kosta Rikom, Engleskom i Italijom. Očekuje se da Luis Suarez bude spreman do početka Mondijala.


Ne propustite