Utakmica sezone! (20.45)

Autor: Miloš Marković
četvrtak 13.12.2012.
12:00
Izvor: Sportske.net

Gostovanje u Nemačkoj je po svim ocenama najvažniji duel u tekućoj sezoni po izabranike Duleta Vujoševića, duel koji odlučuje o evropskoj sudbini mladog, crno-belog tima.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Uz veliki motiv košarkaši Partizana su otputovali u Nemačku gde ih od 20.45 očekuje presudna borba protiv Bamberga.

Situacija u kojoj se nalaze rivali u grupi D je takva da tri tima ravnopravno učestvuju u borbi za plasman u narednu rundu, Partizan, Lijetuvos Ritas i Bamberg traže svoju šansu.

Pred Partizanom je svakako velika borba i izazov, motivisani domaćin se uzda u domaću publiku i istorijski uspeh, ali nepokolebani „pretnjama“ košarkaši Partizana se uzdaju u svoj kvalitet.

„Spremni smo."

"U glavi nam je samo da pružimo sve od sebe i probamo da se plasiramo u Top 16, što bi bio veliki uspeh za ovu mladu ekipu. Ne zavisimo samo od sebe, nadamo se pozitivnom ishodu u Istanbulu, ali ne razmišljamo o tome. želimo samo da pobedimo Bamberg", rekao je kapiten crno-belih Vladimir Lučić.

O važnosti predstojećeg meča govorio je i Dragan Milosavljević.

"Ova utakmica je jako važna. Svi osećamo povećan pritisak, ali je na njima možda i veći, pošto igraju na domaćem terenu. Biće jako teško, imaju sjajne šutere i znaju da iskoriste pad koncentracije protivnika, kao što je bilo protiv nas u Beogradu. Naravno, mi smo spremni i idemo na pobedu", rekao je Milosavljević.

Trener Vujošević ističe da košarkaši Partizana sebi ne smeju da dozvole da ih značaj utakmice blokira, ulogu favorita svesno prepušta domaćinu.

„Svima je jasan značaj utakmice, naravno ne treba dozvoliti da taj značaj blokira ekipu nego jednostavno treba to pretvoriti u stvari koje pomažu da se utakmica dobije. Naravno da su u Nemačkoj favoriti oni, Brose Basket je dobra ekipa, znaju da igra košarku.“, rekao je Vujošević.

U isto vreme sa utakmicom u Nemačkoj, Lijetuvos Ritas igra protiv Bešiktaša koji je siguran učesnik naredne runde, Partizan i Bamberg će osluškivati dešavanja na tom meču u nadi da će Turci odigrati maksimalno angažovano bez obzira na odsustvo rezultatskog imperativa.

Trener Partizana poručuje da se mora zaboraviti na meč u Istanbulu.

„Rezultat u Istanbulu koliko je to moguće nas ne interesuje.“

„Mi nismo optrerećeni mnogo, Lijetuvos ima svoju računicu. Moglo je sve da bude drugačije, da jednu od te dve utakmice koje smo izgubili u produžetku sa CSKA i protiv Barselone dobijemo, da Bamberg dobijemo kod kuće i da putujemo sasvim mirni u Nemačku. Međutim nije se tako desilo, ali u smislu nekog angažovanja, napora koji je dat kada je u pitanju ovaj tim i stručni štab, potpuno smo mirni, tako da nas kalkulacije ne uznemiravaju previše", zaključio je trener Partizana.


Ne propustite