Uz Duleta se najbolje uči...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.01.2013.
19:32
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Legendarni kapiten Partizana Petar Božić potvrdio je okončanje trofejne igračke karijere i početak bavljenja trenerskim pozivom uz Duška Vujoševića.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Najveći broj trofeja koje je Partizan osvojio u protekloj deceniji vezuje se upravo za ime Pere Božića, koji je kao kapiten godinama predvodio crno-bele tokom dominacije u zemlji i regionu.

Mnoge je iznenadio njegov odlazak prošlog leta, jer se još tada očekivalo ovo što se dogodilo sada, da Božić krene trenerskim vodama, i to uz Duška Vujoševića, čiji mu je način rada veoma dobro poznat.

Ipak, posle kraće epizode u Metalcu, Božić je odlučio da završi igračku karijeru i vrati se tamo gde i pripada - u svoj Partizan.

''Moja igračka karijera je toliko bila uspešna da tako nešto nisam mogao ni da sanjam. Doneo sam odluku da se posvetim trenerskom pozivu i ubrzo dobio ponudu od Partizana da budem deo stručnog štaba.

To je najbolje moguće mesto za moj budući poziv i ajbolje što je moglo da mi se desi posle igračke karijere je da dobijem šansu u klubu u kome sam stekao najveću afirmaciju, najveći uspeh, pored trenera uz koga sam se i najviše afirmisao kao igrač i uz koga i sada mogu najviše da naučim''
, izjavio je Božić.

Podsetimo, Božić u stručni štab Partizana dolazi umesto Miloša Vujanića, koji je nedavno iz ličnih razloga odlučio da napusti tu poziciju.




Ne propustite