Uzalud pobede u Ligi šampiona, kad se gubi od Zvezde - Radnički smenio trenera!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.03.2014.
22:35
Izvor: Beta

Posle još jednog poraza od Crvene zvezde, uprava kragujevačkog Radničkog odlučila je u ponedeljak da se ''zahvali na saradnji'' sada već bivšem treneru Dejanu Jovoviću.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca otpustio je na današnjoj sednici predsedništva trenera Dejana Jovovića!

Kako se navodi u saopštenju, Jovović je i pored odličnih rezultata i svih pobeda u Evroligi ove sezone, otpušten zbog poraza Radničkog u finalima Super kupa Evrope i Kupa Srbije, kao i zbog gubljenja prvog mesta na tabeli Prve A lige Srbije.

Radnički je te poraze pretrpeo od Crvene zvezde.

Ekipu iz Kragujevca će do daljnjeg voditi prvi pomoćnik Uroš Stevanović, a na sledećoj sednici predsedništva biće promovisan novi trener.

Jovović je preuzeo Radnički uoči početka prošle sezone, kao pomoćni trener Dejana Udovičića i za to vreme "dao je veliki doprinos osvajanju Kupa Evrope i ostalim uspesima tima, na čemu mu je klub duboko zahvalan", navodi se.

"Jovović je mnogo toga uradio za Radnički. Klub nije odlučio da ga smeni jer ga smatra glavnim krivcem za prethodne poraze od Zvezde, već više da bi izazvao šok terapiju. On nije jedini krivac za te neuspehe, odgovornost snosimo svi. Razumem ovu odluku kluba da je lakše zameniti trenera nego 13 igrača. Imali smo odličnu saradnju, radi se o dobrom treneru, ali, jednostavno, takve stvari se dešavaju u sportu", naveo je sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović.

Ne propustite