Uzbudljiv derbi, ''Vukovi'' savladali ''Divlje veprove''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.04.2014.
15:08
Izvor: Sportske.net

Održan je prvi Jeep bowl kod nas, najveći derbi američkog fudbala u Srbiji, u kome su se nadmetale ekipe beogradskih Vukova i Divljih veprova iz Kragujevca pred oko 800 gledalaca na Adi Ciganliji.

SAAF
SAAF

Povezane vesti

Jeep bowl je rezultat saradnje kompanije Fiat automobili Srbija i SAAF-a, a pobedu u prvom ovakvom takmičenju kod nas odnela je ekipa SBB Vukovi Beograd rezultatom 17:16.

“Srećni smo što je kompanija poput Fiat automobili Srbija prepoznala energiju i posvećenost svih koji se bave američkim fudbalom kod nas. Zahvalni smo im na podršci i radujemo se narednim aktivnostima i saradnji sa  njima”, izjavio je Rade Rakočević, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala.

Posle duže vremena, večiti derbi u potpunosti je opravdao očekivanja. U vrlo uzbudljivom meču, nalik onima sa početka rivalstva Vukova i Wild Boarsa, Beograđani su bili uspešniji i zasluženo slavili rezultatom 17:16.

Već na samom startu meča, Divlji veprovi su pokazali da se neće ponoviti scenario iz prošlogodišnjih duela, kada su Vukovi bez većih problema i prilično ubedljivo uspevali da slave.

Ali, u američkom fudbalu greške često odlučuju pobednika, a fambl Stanforda duboko u teritoriji Veprova doneo je novu nadu Šumadincima, koji su uspeli da povrate tek drugi od pet famblova domaćina.

Međutim, nisu uspeli u narednom napadu i da dođu do prilike da poentiraju, u čemu ih je osujetilo nekoliko napravljenih kazni, pa su 150 sekundi pre kraja utakmice pantovali i odgovornost prebacili na svoju odbranu, odnosno napad Vukova.

Ipak, na kraju je usledilo veliko, zasluženo slavlje Vukova, koji su hrabrom i hladnom glavom u finišu sačuvali pobednički niz u duelima sa Divljim veprovima.

Ne propustite