Užičani uzvratili Vojvodini: ''Oumaru ispraćen aplauzom!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.10.2012.
18:32
Izvor: Sportske.net, fksloboda.rs

Posle današnjeg saopštenja novosadske Vojvodine u kome se ističe da je napadač njihovog kluba Abubakar Oumaru vređan na rasnoj osnovi, usledio je i demanti iz Užica. Sloboda je na svom zvaničnom sajtu uz saopštenje kojim odbacije ove optužbe, priložila i

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Jučerašnji meč osmog kola Superlige između Slobode i Vojvodine, koji je završen rezultatom 1:1 očigledno dobija i svoje ''treće poluvreme''.

Povod su navodne uvrede koje su na rasnoj osnovi navijači Slobode upućivali Abubakaru Oumaruu. Tako bar tvrde Novosađani, ali iz Užica danas stiže drugačije viđenje događaja.

Saopštenje koje je FK Sloboda objavila na svom zvaničnom sajtu prenosimo u celini.

''Utakmicu 8. kola JSL između Vojvodine i Slobode pored sjajne igre, obeležila je i UEFA Action Week kampanja pod nazivom „Fudbalom protiv nacionalizma i rasizma“ koju je organizovala FK Sloboda u saradnji sa FSS i organizacijama: Fare, Balkan Fare i Sportikul na čelu sa gospodinom Željkom Todorovićem.

Na početku utakmice fudbaleri obe ekipe su zajedno sa decom iz Slobodine škole fudbala razvili srpsku zastavu sa natpisom imena kampanje. Kasnije su i upravo oni navijači koje redakcija FK Vojvodina optužuje pokazali crveni karton rasizmu.

Tačno je da su sa ove tribine upućene pogrdne reči golmanu Vojvodine Supiću jer užička publika dobro pamti prethodno gostovanje Novosađana, jeseni 2011, kada je Supić udario dečaka iz Slobode koji je dohvatao lopte. Dakle u pitanju je nezadovoljstvo iskazano individui.

Nakon gola koji je postigla Vojvodina Supić se okrenuo ka istoj toj publici i gestikulirao na način koji je nekulturno opisivati na zvaničnoj internet prezentaciji Slobode.

Užička publika je skandirala jedino i isključivo Supiću. Abubakar Oumaru je zajedno sa ostalim fudbalerima Vojvodine ispraćen aplauzom po završetku utakmice kao što užička publika uvek ispraća fudbalere koji su igrali sportski, fer i borbeno.

Ostaje nejasno zašto redakcija zvaničnog sajta Vojvodine iznosi ovako teške optužbe i to na dan podrške Slobode UEFA kampanji borbe protiv rasizma?! Da li je u pitanju zamena teza odnosno skretanje pažnje javnosti na nešto drugo osim fudbala nije nam poznato.

I kako je moguće da šef stručnog štaba na zvaničnoj konferenciji za medije posle utakmice izrazi svoje zadovoljstvo po pitanju dobrodošlice od strane FK Sloboda, a da onda redakcija zvaničnog sajta Vojvodine objavi nešto sasvim suprotno?

FK Sloboda Point izražava žaljenje zbog iznošenja ovakvih ocena i optužbi i nada se da se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti zbog dobrih odnosa dva kluba, dva grada i srpskog fudbala uopšte. Neka pobedi istina, neka pobedi fudbal!'', kaže se u saopštenju FK Sloboda u čijem je prilogu i snimak sa konferencije za novinare posle meča, kada je Oumaru odgovarao na pitanje o životu u Srbiji i da li je ikada imao problema, ili neprijatnosti u našoj zemlji.


Ne propustite