Vajt briljirao, Radnički odneo bodove iz Zagreba!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.11.2012.
18:54
Izvor: Sportske.net

Odigrane prve dve utakmice osmog kola ABA lige. Kragujevački Radnički savladao Cibonu u Zagrebu, uz fantastičnu partiju Terika Vajta. Krka na svom parketu savladala Split.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši kragujevačkog Radničkog savladali su kao gosti Cibonu u Zagrebu rezultatom 85:81, pa sada obe ekipe imaju po četiri pobede i poraza.

Prvo poluvreme proteklo je u blagoj prednosti Zagrepčana, koja je u prvoj četvrtini maksimalno iznosila ''plus šest'' - 14:8, a u finišu druge dostigla je osam poena razlike - 46:38.

Radnički je imao samo dvojicu raspoloženih igrača, Ćapina i Vajta, koji nisu dozvoljavali ekipi Cibone da se značajnije odlepe.

Treća deonica pripala je Kragujevčanima, koji su u 25. minutu meča uspeli da dođu u vođstvo - 52:53 i zatim dugo održavali potpunu neizvesnost opet zahvaljujući večeras fenomenalnom Teriku Vajtu, za koga odbrana Cibone nije imala ''leka''.

Do poslednjeg minuta meča igralo se koš za koš, a onda dva poena Ćapina sa linije penala za vođstvo Radničkog 83:80. Cibona zatim nije iskoristila dva napada, a na osam sekundi do kraja Karter pogađa samo jedno slobodno bacanje, kojim je smanjio na 83:81.

Posle tajm-auta usledio je faul nad Vortingtonom koji je oba puta siguran za konačnih 85:81!

Na kraju, Teriko Vajt se zaustavio na 36 poena (9-11 za dva, 4-4 za tri poena, 6-8 sa linije slobodnih bacanja), uz osam skokova, a Ćapin je upisao 21 poen. Ratko Varda je debitovao sa samo četiri poena za 28 minuta na parketu.  

U ekipi Cibone, Andrija Žižić je upisao 20 poena, Mašić 15, a Karter 14 poena.

U isto vreme, Krka je na svom parketu savladala Split rezultatom 79:68, što je Splićanima već treći uzastopni poraz, ukupno peti.

Murić i Vladović su predvodili Krku sa po 15 poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Dijan sa 21 poenom.

Ne propustite