"Valjak" i Živković nastavljaju da melju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.09.2013.
20:54
Izvor: Sportske.net

Mali gradski derbi Beograda završen je zasluženom pobedom Partizana koju su režirali najiskusniji i najperspektivniji fudbaler ekipe. Golovima Saše Ilića i Andrije Živkovića crno-beli su upisali nova tri boda pa ostaju usamljeni na čelu tabele.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Šestostruki uzastopni šampion Srbije vezao je četvrti uzastopni trijumf u Jelen Superligi i tako zadržao lidersku poziciju na tabeli.

Večeras je u Humskoj kapitulirao gradski rival sa Karaburme koji, ruku na srce, nije ni pokazao ništa zbog čega bi zaslužio nešto više od poraza bez datog gola.

Crno-beli su slavili rezultatom 2:0 (1:0) a golove su postigli najiskusniji član "Parnog Valjka" i najveća nada kluba sa Topčiderskog brda.

Partizan - Stojković, Živković M., Volkov, Stanković (od 25' Ostojić), Obradović, Đemba Đemba (62' Brašanac), Gulan, Jojić, Živković A. (od 79' Petrović N.), Ilić, Kojić.

OFK Beograd -
Pavlović, Golubović, Planić, Vasiljević, Ješić, Zdjelar, Micevski, Perović, Radivojević (od 46' Ivanović), Čavrić (od 69' Dražić), Bogavac.

Prvo poluvreme duela u Humskoj proteklo je bez konkretnih prilika ali u znaku inicijative domaćeg tima. Pretio je Partizan u nekoliko navrata prodorima po desnoj strani terena a onda je u 43. minutu tandem prezimenjaka sjajno izigrao odbranu "Romantičara" i namestio pogodak Saši Iliću.

Marko Živković dodao je loptu svom prezimenjaku Andriji, a ovaj je šalje pred gol, gde odbrambeni igrači OFK Beograda samo na kratko uspevaju da otklone opasnost. Saša Ilić uklizao je na odbijenu loptu i zakucao je u mrežu za vođstvo Partizana od 1:0 sa kojim se otišlo na odmor.

Ilic
foto: partizan.rs

Početak drugog dela meča obeležili su prigovori trenera gostuju a glavni arbitar Gogić je u 58. minutu izgubio strpljenje i poslao Krmoptića u svlačionicu.

Domaći su u drugom poluvremenu inicijativu počeli da konkretizuju mnoštvom stvorenih prilika od kojih su najbolje propustili Kojić i Jojić.

Tačku na derbi šestog kola JSL stavio je fantastični Andrija Živković golom u 75. minutu meča kada je postavio konačnih 2:0.

Uporan je bio Partizanov poletarac što mu se isplatilo posle solo prodora koji je napravio pošto je oduzeo loptu defanzivcu OFK Beograda. Bio je to Živkovićev četvrti pogodak na četiri vezana meča čime je dodatno skrenuo pažnju na sebe.

Nakon šest odigranih kola Partizan vodi na tabeli sa 16 bodova a Čukarički je drugi sa dva boda manje, usled remija sa Jagodinom na Banovom Brdu.

U narednom kolu šampion gostuje Vojvodini a OFK Beograd dočekuje Rad. Pre toga na programu su mečevi 1/16 finala Kupa Srbije.

Tabela JSL

Ne propustite