"Valjak" iz Skoplja kreće za Laktaše (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.03.2013.
10:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana večeras gostuju MZT-u iz Skoplja nakon 25 sezona pauze a pobedom bi napravili pretposlednji korak ka plasmanu na fajnal-for koji bi još večeras bio obezbeđen u slučaju da Zvezda savlada Budućnost u Beogradu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Mnogo je vode proteklo Vardarom od kada je Partizan poslednji put odigrao jednu takmičarsku utakmicu protiv klubova iz Makedonije.

Skopski MZT je poslednji put ugostio crno-bele pre 25 sezona a večeras je na programu novi duel dva tima iz prestonica Makedonije i Srbije.

Makedonci u večerašnji meč mogu da uđu opušteno jer im poraz ne odnosi ništa ali bi eventualni trijumf mogao da im donese mnogo jer se ne pobeđuje svakoga dana šampion Evrope, višestruki osvajač regionalnog takmičenja i redovan učesnik Evrolige.

Partizan, sa druge strane, u utakmicu ulazi sa imperativom pobede koja bi još večeras mogla da donese učešće na fajnal-foru ukoliko i Zvezda savlada Budućnost u "Pioniru".

"Važnost svih ovih utakmica u finišu ligaškog dela sezone je jako velika, jer upravo njima se nudi odgovor na ove zagonetke koje su ovog momenta još uvek nepoznanice. Mi smo već navikli, Partizan sa svojom tradicijom i imenom i van ovakve situacije, da ekipe protiv nas igraju i predstavljaju se u najboljem svetlu, sa najvećom mogućom motivacijom i to će sigurno biti i u Skoplju" kazao je pred ovaj duel trener Partizana.

Ukoliko, pak, Zvezda izgubi od Podgoričana, Partizanu bi uz trijumf nad MZT-om, za plasman na fajnal-for, bila potrebna i pobeda u poslednjem kolu nad Solnokom.

Scenario u kome bi poraz doživela oba srpska tima bio bi košmaran po Partizan koji bi onda mogao da ostane bez završnog turnira.

"Parni Valjak" nema kadrovskih problema pred večerašnji meč koji se igra u dvorani "Boris Trajkovski" od 19 časova.

Ne propustite