"Valjak" preko 'Brda' do titule jesenjeg prvaka!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.12.2013.
16:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana prezimiće na prvoj poziciji na tabeli Jelen Superlige nakon minimalne pobede koju su ostvarili u poslednjem takmičarskom meču u 2013. godini na gostovanju Čukaričkom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Šestostruki uzastopni šampion Srbije savladao je Čukarički rezultatom 1:0 (0:0) u poslednjem takmičarskom meču u 2013. godini pa crno-beli osvajaju titulu jesenjeg šampiona u JSL!

Čukarički -
Ristić, Piesentin (od 8' Boljević), Srnić D., Todorović, Stojiljković, Matić, Srnić S., Pavlović (od 84' Dinčić), Stojković, Brežančić, Ostojić

Partizan - Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Marković, Ilić, Jojić, Brašanac, Malbašić (od 88' Grbić), Luka (od 64' Ninković)

Prvo poluvreme na Banovom Brdu obeležila je sjajna prilika koju je svojim prodorom po desnoj strani terena stvorio Slavoljub Srnić.

Samo zahvaljujući Vladimiru Stojkoviću Partizan posle 25 minuta igre nije imao zaostatak od jednog gola a činjenica da crno-beli za 45 minuta nisu uputili udarac u okvir gola "Brđana" dovoljno govori koliko je šampion bio opasan po gol protivnika u prvom delu susreta.

Mora se, međutim, priznati da navijači nisu bili uskraćeni za borbenost i dinamičnu igru koja je, uprkos odsustvu golova, odavala utisak da se gleda dobar fudbal.

Što se tiče prilika koje su gosti stvorili valja izdvojiti onu Lukinu iz drugog dela prvog poluvremena ali udarac veziste crno-belih završio preko one mreže koja stoji iza mreže gola i sprečava da lopta ode van okvira stadiona. Uz to, sudija je signalizirao ofsajd pa je time Lukina bruka bila manja.

Sporan momanat u prvom delu utakmice dogodio se već u četvrtom minutu susreta kada je Nemanja Petrović startovao na Stojanovića ali arbitar Čađenović nije pokazao na belu tačku već da se igra nastavi.

Luka
foto: Partizan.rs

U poluvremenu je očigledno bilo "motivacionog govora" u svlačionici Partizana jer su se izabranici Vuka Rašovića od 46. minuta prema igri odnosili na totalno drugačiji način.

Slika koja je viđena u prvom poluvremenu izmenjena je već posle desetak minuta igre u drugom delu tokom kojih je Partizan četiri puta testirao budnog Ristića koji u 62. minutu nije mogao ništa posle udarca Darka Brašanca.

Povukli su crno-beli 'kontru' po desnoj strani, dijagonalom je lopta došla do Luke koji je bio na levoj strani terena, odakle je uposlio Sašu Ilića koji prima loptu na grudi, prosleđuje je Brašancu, kome nije bilo teško da udarcem po zemlji matira Ristića za vođstvo Partizana od 1:0!

Odmah nakon gola probudio se Čukarički koji je poželeo da brzom reakcijom dođe do izjednačenja i vrati utakmicu u rezultatski egal.

Matić je šutirao preko prečke u 68. minutu iz slobodnog udarca a nedugo potom Stojiljković je glavom "okačio" loptu na gornji deo mreže Vladimira Stojkovića.

Završnica susreta protekla je u pokušajima Čukaričkog da dođe do izjednačenja i strpljivog čekanja crno-belih da iz 'kontre' postignu drugi pogodak kojim bi stavili tačku na ovaj meč.

Kako ni jedni, ni drugi, nisu uspeli u svojim namerama, ispostavilo se da je Brašančev gol odlučio pobednika ali i rešio pitanje prvaka u jesenjem delu sezone.

Partizan je pobedom na Banovom Brdu obezbedio prvu poziciju na tabeli pred odlazak na zimsku pauzu u šampionatu sa 33 boda, četiri više od Crvene zvezde koja tek treba da odigra svoju poslednju takmičarsku utakmicu u prvom delu sezone.

Ne propustite