''Valjak'' stao u Novom Mestu!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.10.2013.
20:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz od početka sezone, i to na gostovanju Krki u Novom Mestu, posle dva startna trijumfa na domaćem parketu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Prve veće slabosti novi tim Partizana je pokazao na prvom gostovanju u novoj sezoni. Iako je izgledalo da su crno-beli već na startu sezone u zavidnoj formi, taj utisak je potpuno izbledeo posle veoma loše partije protiv Krke.

Slovenački tim je slavio rezultatom 60:52 (16:12, 8:13, 18:11, 18:16), a o igri Partizana u ovom meču dovoljno govori i broj postignutih poena.

Prvo poluvreme je proteklo u ravnopravnoj igri, delovalo je da se čeka period igre kada će Partizan ponovoti nešto iz repertoara protiv Igokee i Mega Vizure i steći rezultatsku preednost, ali umesto toga potpuno drugačija slika u drugom poluvremenu.

Treću četvrtinu Krka je počela serijom 11:0, stekla značajnu prednost, a neorganizovani  Partizan tokom drugog poluvremena nije imao snage ni rešenja u igri da stigne dvocifrenu prednost domaćeg tima.

Edo Murič je predvodio Krku do pobede sa 17 postignutih poena. Na drugoj strani, Lovernj najefikasniji sa 13, Bogdanović i Kinsi su upisali po 12 poena, ali daleko od toga da su i oni ostavili povoljan utisak u ovom meču.

Podsetimo, Cedevita je ranije danas savladala Zadar i tako se izdvojila na prvom mestu, a ostaje da se vidi hoće li se Zagrepčanima sa maksimalnim učinkom pridružiti Radnički, koji u derbiju gostuje Zvezdi od 21 čas.

Od 19 sati igrali su i MZT i Budućnost, a Vukoičićev tim je savladao Podgoričane sa 78:71, što je druga pobeda MZT-a od početka sezone.

Ne propustite