Vapaj ili pritisak?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 08.03.2012.
11:09
Izvor: Sportske.net

Navijači manjih klubova smatraju da su večiti privilegovani i naviknuti na "dobre usluge" sudija, dok većina pristalica dva najpopularnija kluba povike vidi kao alibi, ali i pritisak za neke naredne mečeve...

fkspartakzlatiborvoda.com
fkspartakzlatiborvoda.com

Povezane vesti

Naše javno postavljeno pitanje da li su večiti "beli medvedi" srpskog fudbala, izazvalo je dosta reakcija.

Naravno, navijači "ostalih" klubova su na na istim talasnim dužinama, bez obzira na to koga podržavaju, po njima Zvezda i Partizan su zaštićeni od početka svog bitisanja i njihova dominacija na ovim prostorima je direktna posledica upravo tog "monopola" na suđenje.

Proleće je počelo pritužbama Pazaraca posle remija sa Partizanom, iz redova kluba koji je prvi put u istoriji u eliti kažu da to nema veze sa rezultatom već da je to apel da se stvari promene.

Subotičani su određeniji, a i jedni i drugi ne bi voleli da se susreću sa sudijama za koje tvrde da su "obukli dres Partizana i Zvezde" proteklog vikenda.

Međutim, reakcije koje su stizale od navijača crno i crveno - belih jasno je da se ovde navijačke strasti ne mogu isključiti. Naime, većina tvrdi da nije u pitanju nikakva zavera, već da manji klubovi stvaraju prostor za manipulaciju, tačnije vrše pritisak na sudije za naredne mečeve, kada će njihove šanse protiv sebi ravnih biti veće.

I sudijska organizacija je negde na tom tonu, proglašava žalbe za pritisak i ponavlja da svi klubovi imaju ravnopravan tretman...

Ne propustite