Varda: "Dominacija! Saletu spomenik da dignemo!"

Autor: Pavle Knežević
subota 16.09.2017.
16:25
Izvor: Sportske.net

Ratko Varda u svom stilu izneo očekivanja pred finale i utisak o nastupu Srbije na Evropskom prvenstvu.

aba-liga.com/Sutjeska
aba-liga.com/Sutjeska

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaš Partizana, Olimpije, Detroita i drugih, Ratko Varda potpuno je oduševljen nastupima Srbije na Evropskom prvenstvu i svime onime što rade momci Aleksandra Đorđevića.

On je razgalio Srbiju fotkom sa Instagrama u kome "teši" ruskog predsednika Putina, a rado se odazvao našem pozivu da pričamo o finalu protiv Slovenije.

"Ali, pre finala, da krenemo od početka. Pre prvenstva vam fali sedam igrača iz prošle akcije, ovog ciklusa, odnosno osam ako računamo Stefana Markovića, a vi odigrate dominantno. Dobro, mučila nas je Letonija, imali smo poraz od Rusije, ali posle toga je bila takva dominacija, da ja ne znam nikoga ko se bavi košarkom da nije oduševljen", rekao je Varda za naš sajt.

Igrač koji je nastupao u tačno 20 klubova i za mlađe reprezentativne kategorije posebno je oduševljen selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

"'Sale nacionale'! Čovek je mag, treba da mu se digne spomenik. Neverovatno je šta je radio svih ovih godina, sve što je uradio je nenormalno, ne može da se opiše. Od kad je došao, stalno je u vrhu. Dobro, imali smo kiks na onom Evropskom, ali nije to bitno. Ne mogu da opišem koje je to zadovoljstvo svih nas što jedna zemljica kao što je Srbija konstantno igra u završnici", rekao je Varda.

On dobro poznaje Sloveniju i zna koja je njena glavna snaga.

"Mnogo toga zavisi od toga da li će igrati Jović. Lazić je već otpao, a on je radio svoj posao tačno kako treba. Ako ostanemo bez plejmejkera, biće jako teško. Okej, svi hvale Dončića, i treba, ali njihov motor je Dragić. Teško je bez pleja, a onda možeš Bogdana da opteretiš i time", rekao je Varda i zastao.

"Mada svi smo pričali 'jao kako ćemo Italijane', a nismo ih ni osetili. Pa onda 'jao, jao Rusija', pa smo izdominirali sa jednim padom koncentracije. Imao je Šved onaj promašaj za tri, ali sreća prati hrabre", rekao je Varda.

Prognoze za finale?

"Dajem veću šansu Srbiji, jer stalno igramo u završnicama, imamo iskustvo važnih utakmica. Slovenci imaju plus jer od početka igraju konstantno, od grupne faze pa do razvaljivanja Španaca. Nadam se da će Srbija sutra da se popne na krov Evrope, a i ako se ne popne, ovo je fenomenalan uspeh. Fe-no-me-na-lan!", rekao je Varda.

Ne propustite