Vasić i Đerić osvojili bronzu na SP u Otenšajmu

Autor: Beta Beta
nedelja 28.07.2013.
23:08
Izvor: Beta

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Radoje Đerić osvojio je u nedelju bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u austrijskom Otenšajmu.

vss
vss

Povezane vesti

Vasić i Djerić osvojili su treće mesto rezultatom od šest minuta, 37 sekundi i četiri stotinke.

Prvo mesto zauzeli su reprezentativci Južne Afrike sa 6:34,75, dok je srebro pripalo ekipi iz Australije rezultatom od 6:36,08 minuta.

"Iako smo očekivali možda i bolji plasman, ne možemo da budemo nezadovoljni. Osvojiti svetsku medalju je veliki uspeh, tim pre što nam je ovo prvo odličje sa nekog svetskog šampionata. U želji da što bolje 'otvorimo' trku napravili smo mali propust u prvih 500 metara. Stabilizovali smo čamac, uhvatili dobar ritam, ali su Južnoafrikanci 'bežali' pet sekundi, što je bilo previše", rekao je Radoje Djerić.

"Uprkos tome nismo se predavali. Snažno smo ušli u završnicu i 'za dlaku' ostali bez srebrnog odličja. Da smo imali samo još desetak metara sigurno bismo stigli Australijance. Ali, srećni smo zbog bronze, iako smo pokazali da vredimo i za sjajniju medalju", dodao je Đerić.

Posle prvih 500 metara pored reprezentativaca Srbije odvojile su se posade Južne Afrike, Australije i Nemačke. U drugoj četvrtini trke Đerić i Vasić su preuzeli treće mesto i krenuli u borbu za vodećima.

Na ulasku u poslednjih 500 metara zaostatak za drugoplasiranim Australijancima bio je više od tri sekunde. Srpski dvojac napadao je protivnika, ali su Australijanci uspeli da zadrže prednost i za manje od sekunde prednosti ušli u cilj ispred Đerića i Vasića.

Četvrto mesto osvojila je selekcija Azerbejdžana, za koju se takmiče srpski veslači Igor Lucić i Luka Đorđević, rezultatom od 6:46,35, peta je bila Grčka sa 6:51,43, a poslednja Nemačka sa 6:51,44.

"Bitka za medalju se očekivano vodila izmedju posada Južne Afrike, Australije i Srbije, koje su u Austriji pokazali da su za klasu isped ostalih. Vasić i Đerić su veslali na solidnom nivou, a da su ranije krenuli u finiš sigurno je da bi medalja bila i sjajnija. Zadovoljni smo osvojenim odličjem u Otenšajmu kojom je održan kontinuitet uspeha na velikim takmičenjima", rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Ne propustite