Vasović: "Ne ide mi u glavu nepoštovanje Zvezde!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.05.2012.
23:32
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Jugoslav Vasović otvorio je dušu nakon odluke da se povuče iz bazena. Igračka karijera je završena a nema nameru da nastavi da funkcioniše u ovom sportu kao trener ili funkcioner nekog tima.

mojacrvenazvezda.net
mojacrvenazvezda.net

Povezane vesti

Turbulentna karijera Jugoslava Vasovića završena je u nedelju uveče kada je sudija označio kraj drugog finalnog meča između Crvene zvezde i Partizana. Klub za koji je nekada nastupao osovojio je 25. trofej šampiona Srbije a on je karijeru završio u kapici večitih rivala što mu ni malo ne smeta.

"Ne žalim što karijeru nisam završio na Banjici, jer je i Zvezda moj klub... U bogatoj karijeri nemam razloga da za nečim žalim. Stojim iza svega što sam uradio" rekao je Vasović za "novosti."

Njegova reprezentativna karijera nije bila blistava pošto je sa državnim timom osvojio samo bronzu u Sidneju 2000. Ipak, ne misli da je to njegova krivica već selektora koji nisu imali poverenje u njegove mogućnosti za razliku od Dejana Savića koji ga je u Zvezdi promovisao u alfu i omegu ekipe.

"Nedavno je neko mom kumu rekao da "kum nikad nije ovako igrao". A ja kažem da kum nikad nije imao ovakvog trenera kao što je Dejan Savić" isatiče Vasović.

Ono što tokom karijere nije mogao da podnese jeste mešanje politike u sport. Zbog toga je njegov Bečej rasformiran iako je dugi niz godina bio jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evropi. Tako je i sa Crvenom zvezdom, smatra Vasović pa zbog svega toga ne namerava da preuzme funkciju ili trenersko mesto u nekom vaterpolo klubu.

"Ne vidim sebi mesto u našem vaterpolu. Mnogo se problema iz države prenosi u sport. Shvatam da nije lako. Ne ide mi u glavu, da ova Zvezda, koja je protiv Posilipa napunila "Tašmajdan" ne može da napravi nešto za sebe, da vredi nekom 100 dinara. Nisam za političke varijante" završio je Vasović.

Na taj način je nakon 22 godine života koje je posvetio vaterpolu Jugoslav Vasović izronio iz bazena na Tašmajdanu i ostavio iza sebe bogatu igračku karijeru ali njegova iskustva na žalost neće moći da prenese mladim naraštajima zbog razloga koji nisu vezani za sport.

Ne propustite