Vatromet na tribinama, ćorak na terenu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.10.2013.
20:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Javora uspeli su da pokvare slavlje Partizanu i ostanu nesavladani na gostovanju šampionu Srbije čime su šampionat ponovo učinili interesantnim.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Šestostruki uzastopni šampion Srbije nije uspeo da izađe na kraj sa "bunkerom" Ivanjičana u osmom kolu Superlige pa je morao da se zadovolji remijem (0:0) bez golova na meču koji je trabalo da uveliča rođendansko slavlje crno-belih.

Partizan - Stojković, Živković M., Volkov, Obradović, Stanković, Gulan, Đemba Đemba (od 46' Fofana), Jojić, Živković A., Ninković (od 84' Luka), Kojić (od 70' Malbašić)

Javor - Lazović, Gojačanin, Miletić, Milović, Đokić, Alempijević, Đokić, Docić, Gafurov (od 73' Veselinović), Sotirović, Ivković (od 62' Radivojević)

Organizovana ekipa Javora stigla je u Humsku sa namerom da se brani i pokuša da dođe do svoje prilike preko "kontre" što je izabranicima Bogića Bogićevića u potpunosti pošlo za rukom.

Prvo poluvreme donelo je jalovu inicijativu domaćih koji su najbolje prilike stvorili preko Marka Živkovića i Nemanje Kojića. Bivši napadač Rada je u 41. minutu sam izašao pred golmana Lazovića ali je loptu poslao pored desne stative, pa se na odmor otišlo bez golova.

Javor je tokom prvih 45 minuta uspevao da zbuni domaće visokim presingom ali je to bilo samo na trenutke jer je gostujući tim uglavnom organizovano branio svoj gol.

Pokušao je Vuk Rašović već na startu drugog poluvremena da promeni koncept igre i pokuša sa dva napadača. Izvukao je iz igre Đembu Đembu a na teren poslao Fofanu koji već posle minut igre uspeva da glavom zapreti danas sjajnom Lazoviću.

U nastavku su još Kojić i Jojić pretili gostima ali je mreža Javora nastavila da miruje.

"Grobari" su u 68. minutu utakmice priredili vatromet kojim su obeležili 68. rođendan kluba a ispostavilo se da je prštalo samo na tribinama ali ne i na terenu.

Gosti su dočekali svoju priliku u 74. minutu kada su golman Stojković i Vojislav Stanković napravili grešku ali su se potom iskupili izblokiravši udarac jednog od igrača Javora.

Do kraja susreta Veselinović je poštedeo Partizan promašajem nadoknadi a Luka na drugoj strani nije uspeo da pogodi za 1:0 pa je Javor tako uspeo da odnese bod sa rođendanskog slavlja u Humskoj, čime je Crvenoj zvezdi i Vojvodini dao novu priliku da se primaknu šampionu Srbije.

Partizan posle osam odigranih utakmica ima 17 bodova, dok Vojvodina i Zvezda imaju po 13 uz utakmicu manje.

Ne propustite