"Večiti derbi" američkog fudbala

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.04.2013.
21:40
Izvor: Sportske.net

U subotu će na Adi Ciganliji biti odigran "večiti derbi" američkog fudbala u Srbiji a sastaće se ekipe SBB Vukovi - Beograd i Divlji Veprovi - Kragujevac.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Posle samo dve nedelje od obeležavanja desetogodišnjice od prve utakmice američkog fudbala u Srbiji (22. mart 2003.), timovi koji su tada bili na terenu FK Jadran u Kragujevcu, beogradski SBB Vukovi i kragujevački PBB Divlji veprovi, odmeriće snage po 16. put, u meču 2. kola Sportklub Superlige, koji će se ujedno bodovati i za CEFL ligu.

Rivalstvo ovih klubova u međuvremenu se razvilo u pravu svetkovinu američkog fudbala na ovim prostorima. Tokom proteklih devet godina "večiti rivali" osvojili su sve titule prvaka Srbije i dali najviše igrača za nacionalni tim.

Sve to uslovilo je da se svaki naredni meč dva tima prati sa posebnom pažnjom pa izuzetak neće biti ni predstojeći koji se igra u subotu.

Tada će od 12 časova i 30 minuta Vukovi dočekati Divlje Veprove na Adi Ciganliji a direktan prenos "večitog derbija" ljubitelji američkog fudbala mogu pratiti na Sportklubu.

Ne propustite