Vela ponovo među Tobdžijama!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 14.05.2014.
17:22
Izvor: Sportske.net

Prema dobro upućenim španskim izvorima, Arsenal je aktivirao "buy-back" klauzulu koja postoji u Velinom ugovoru i za samo 4 miliona funti Vela će od sledeće sezone ponovo nositi dres Arsenala.

skysports.com
skysports.com

Povezane vesti

Karlos Vela je sada već davne 2005. godine doveden u Arsenal, kao veliki potencijal. Poznato je kako Venger posluje, ali nisu svi talenti zasijali u dresu Arsenala, a neki nisu dobili ni pravu priliku.

Karlos Vela je jedan od njih, odigrao je svega 15 mečeva u Premijer ligi i postigao 2 gola. Meksikanac je bio na pozajmicama u Salamanki, Osasuni, Vest Bromviču i konačno Sosijedadu, koji je i otkupio njegov ugovor pre 2 sezone.

Vela je u Primeri konstantno bio jedan od najboljih strelaca, postigao je 41 gol na 106 mečeva za Sosijedad, a dodao je i 28 asistencija. Po jednom statističkom parametru Vela je bio odmah iza Ronalda i Mesija - Meksikanac je stvorio neverovatnih 78 šansi svojim saigračima i sebi ove sezone.

Arsenal se dugo interesovao za njegovog partnera u napadu Grizmana, ali je Venger na kraju odlučio da uradi ono po čemu je nadaleko poznat - da povuče ekonomičniji potez, i preko klauzule u ugovoru dovede Velu nazad.

Transfer bi, ako su španski izvori u pravu, trebalo da se ozvaniči u narednih mesec dana.

Ne propustite