Veliki uspeh - Srbi ostaju najbrojniji na Jadranu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.03.2014.
18:00
Izvor: Sportske.net

Pobedom Crvene zvezde Telekom na gostovanju zagrebačkoj Ciboni stavljena je tačka na trku za četvrtog predstavnika u narednoj sezoni ABA lige, pa će Srbija drugu sezonu za redom imati najveći broj predstavnika u Regionalnom takmičenju.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Bitka za nacionalne koeficijente, koji utiču na zastupljenost jedne zemlje u Regionalnoj ligi, završena je pobedom Crvene zvezde Telekom u "Draženovom domu".

Uoči poslednjeg ligaškog kola srpski klubovi bili su za "pola koplja" bolji od hrvatskih kada su nacionalni koeficijenti u pitanju (14.50 - 14.00), a trijumf Zvezde ili Partizana u poslednjem kolu garantovao je ostanak na toj poziciji.

Radnički iz Kragujevca u subotu je "dao fore" "večitima" pobedom u Skoplju ali je trijumf Crvene zvezde Telekom u Zagrebu označio i kraj trke za četvrtog predstavnika u ligi u narednoj sezoni!

Dueli Mega Vizure i Partizana neće imati nikakav značaj jer je trka završena pobedom crveno-belih ali bi svakako bilo lepo da sva četiri srpska kluba upišu pobedu u poslednjem kolu ligaškog dela sezone.

U svakom slučaju, Srbija će drugu godinu za redom imati četiri predstavnika u ABA ligi a kroz takmičenje u Superligi biće odlučeno koja će to četiri tima biti.

Borbu za mesto na "Jadranu" u Superligi će voditi Crvena zvezda Telekom, Partizan NIS, Mega Vizura, Radnički, FMP, Crnokosa, Metalac i Borac.

Ne propustite