Veliko srce Darija Srne...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.06.2014.
23:48
Izvor: Sportske.net

Premijernu utakmicu Svetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske, koju svi željno iščekuju, za trenutak je zasenio divan, ljudski gest kapitena ''Vatrenih'' Darija Srne.

Screenshoot: O Globo
Screenshoot: O Globo

Povezane vesti

Iako su pripreme za start na Mondijalu ušle u završnu fazu i tenzija raste, Darijo Srna je našao vremena da posveti pažnju jednom mladiću obolelom od Daunovog sindroma i tom prilikom mu poklonio dres i loptu s potpisima hrvatskih reprezentativaca.

Mladić se zove Džon, ima 32 godine, a zahvaljujući Srni prisustvovao je i otvorenom treningu reprezentacije Hrvatske. Svoju sreću nije krio, ali ni želju da njegov Brazil postane prvak sveta.

''Želim mnogo sreće Hrvatskoj, ali pehar će ostati u Brazilu'', poručio je Džon.

Srnin gest je oduševio i brazilske medije, koji ne štede pohvale na račun Srne i naglašavaju da je hrvatski fudbaler pokazao veliko srce, kao i da se radi o lideru koji se ne boji da pokaže emocije, ni na terenu, niti van njega.

U razgovoru sa novinarima, Srna je otkrio da, nažalost, o ovoj bolesti dosta zna, jer i njegov stariji brat Igor boluje od Daunovog sindroma.

''Imam taj poseban odnos s onima koji imaju Daunov sindrom zbog mog brata. Nadam se da će se ljudi mobilisati i više pomagati ljudima i deci da se razviju i vode normalan život.

Moramo im pomoći da budu srećni. Dovoljno je otići u bolnicu i školu, pa im bar tako pružiti radost''
, poručio je Srna.









Ne propustite