Veliko srce srpskih sportista - Stiže novčana pomoć i od Zikija, Piksija...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.05.2014.
17:20
Izvor: Sportske.net

Iz dana u dan stiže sve veći broj informacija o angažovanju srpskih istaknutih sportista u prikupljanju pomoći unesrećenom stanovništvu naše zemlje, pogođenom poplavama. Danas je Teniski savez Srbije saopštio da je Nenad Zimonjić uplatio značajna novčana

Twitter: Novak Djokovic
Twitter: Novak Djokovic

Povezane vesti

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Teniskog saveza Srbije, naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić donirao je danas milion dinara za žrtve poplava u našoj zemlji.

Najtrofejniji teniski as naše zemlje je, podsetimo, juče osvojio turnir Masters serije u Rimu, a već danas je na račun Vlade Republike Srbije uplatio pomenuta novčana sredstva, još jednom potvrđujući da je veliki humanista i čovek koji, zajedno sa ostalim svojim kolegama, promoviše Srbiju širom sveta u najlepšem svetlu.

S tim u vezi, TSS saopštava i da je Zimonjić pokrenuo čitav niz akcija širom sveta za pomoć žrtvama poplave u Srbiji, i angažovao u akciji pomoći veliki broj prijatelja širom planete koje ima naš teniski maestro.

Takođe, on je obećao i da će nastaviti sa akcijama i organizacijom pomoći svima kojima je ona u ovom i trenucima koji dolaze najpotrebnija.

Slična vest stigla je danas i kad je naš proslavljeni fudbaler, a danas uspešni trener Dragan Stojković u pitanju. Naime, on je odlučio da zajedno sa svojom suprugom donira milion dinara, dok će njegovo troje dece Anja, Andrea i Marko uplatiti još po 100.000 dinara.

Piksi

''U ovom momentu je potrebno da se pokaže jedna velika humanost i solidarnost čitavog naroda, požrtvovanje svakog pojedinca, jer najteže, nažalost, tek predstoji. Toga moramo biti svesni, ali se ne smemo predavati i svi moramo biti kao jedan'',
prenosi ''Tanjug'' Stojkovićeve reči.

Popularni Piksi je još dodao i da će Fudbalskom savezu Srbije predložiti da se u narednom periodu odigra i nekoliko humanitarnih utakmica za pomoć stradalima u poplavama.

Naravno, Zimonjić i Stojković su samo neki od brojnih naših uspešnih sportista koji ovih dana na različite načine pomažu svojoj zemlji i svom narodu.


Ne propustite