Venger: ''Siti da se izbaci iz LŠ!''

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 09.05.2014.
11:20
Izvor: Sportske.net

Menadžer Arsenala smatra da ekipe kakva je Mančester Siti treba izbaciti iz učestvovanja u Ligi šampiona jer krše finansijski fer-plej.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, Arsen Venger je pozvao čelne ljude UEFA-e da reaguju i da odstrane pomenutu ekipu iz tog takmičenja.

Ekipa Mančester Sitija se suočava sa sankcijama zbog kršenja politike finansijskog fer-pleja, ali sankcije nisu toliko rigorozne koliko bi Arsen Venger želeo da budu.

Naime, Mančester Siti bi mogao da plati kaznu od 50 miliona funti i da pored toga smanji broj fudbalera koji će imati pravo da nastupaju u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Venger misli da je i to malo.

Mislim da ovo nema smisla, mora se jasno definisati. Znaju se pravila, ili učestvujete u takmičenju ako ih poštujete ili ne. Ovako bi bilo mnogo jednostavnije.“, rekao je on.

Pored toga, on napominje da pravila nisu baš najjasnija ni menadžerima, a ni navijačima.

Kada UEFA ne želi da izbaci neki klub iz takmičenja onda traži neki suptilniji način da ih kazni. Moraće da razjasne svoje odluke. Svi se mi slažemo da treba da se kazni neko ko ne poštuje pravila, ali kada izreknete nekome kaznu treba i da se ta kazna obrazloži.“, zaključio je Arsen Venger.



Ne propustite