Vermez: "Marković neće igrati u napadu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.06.2012.
21:58
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Nakon prvog dela priprema koje je Partizan obavio na Tari, Vladimir Vermezović sumirao je utiske i izneo svoja viđenja o tome šta je do sada urađeno u redovima šampiona Srbije i koje su trenutne zamisli kada su pojedinci u pitanju.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ekspedicija Partizana večeras je krenula put Beograda gde će sutra odmoriti u "Zemunelu" a nakon toga se uputiti na drugi deo priprema u Sloveniji.

Vladimir Vermezović ocenio je prvi deo priprema kao upsešan i najavio nastavak u istom ritmu kada se stigne na Pohorje.

"Ne znam kako se radilo pre mene. Ovo je nešto standardno, normalno, i ne bih voleo da ljudi misle kako smo „ubijali“ ekipu na Tari. Fizička priprema je samo jedan preduslov. Još davno je Pera Ćosić rekao da je dobar igrač bez snage kao slika bez rama. Lepa i poučna stvar, tek ram daje slici vrednost i dubinu. Nadam se da smo postavili dobre temelje, ali ovo nije ništa, u naredne dve nedelje biće još paklenog rada" rekao je Vermezović.

Napad je izgleda trenutno najveći problem za "Čika Crnog" jer, osim Aleksandra Mitrovića, nijedan špic nije odradio kompletan deo dosadašnjih priprema.

"U napadu imamo samo Mitrovića i Stefana Šćepovića, koga smo nešto kasnije priključili pripremama. Mitrović je, dakle, jedini špic koji je prošao pripreme, dok su dvojica igrača povređena. Što se Lazara Markovića tiče, on nije napadač, njega vidim na drugoj poziciji" istakao je Vermez.

Nakon spoznaje ko su mogući rivali Partizana u drugom kolu kvalifikacija za LŠ stručni štab je bio zadovoljan ali trener Partizana i dalje stoji kod tvrdnje da bi i učešće u Ligi Evrope bilo uspeh za obu generaciju crno-belih.

"Naši navijači su navikli na titule pa prvenstvo i ne shvataju ozbiljno. Ali da bismo napravili iskorak u Evropi, preduslov je - titula. Gledajući kvalitet našeg fudbala u odnosu na tu istu Evropu, liga je prioritet. Međutim, potrudićemo se da napravimo više u tom takmičenju. Ne bi trebalo očekivati čuda, jer neki igrači nisu ni osetili šta znači igrati međunarodne mečeve. Plasman u bilo koje UEFA takmičenje bio bi uspeh" zaključio je trener Partizana.

Slično Lazaru Markoviću, i Nikola Aksentijević bi kod Vladimira Vermezovića mogao da dobije novu ulogu u timu.

Njega trener crno-belih ne vidi na poziciji desnog beka već u veznom redu. Što se tiče Kamare, on je još uvek dobrodošao u ekipu ukoliko ima nameru da se u potpunosti posveti Partizanu.

Ne propustite