Vermezov mozaik...

Autor: Miloš Marković
petak 22.02.2013.
09:57
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana pred sobom ima kompletiran tim koji će u nastavku sezone, u odličnoj atmosferi i sa izraženim timskim duhom, juriti ka odbrani titule.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana za četiri dana otvaraju prolećni deo prvenstva, do meča sa Borčom treniraju jednom dnevno u Sportskom centru u Zemunu.

Sneg koji je dočekao crno-bele po povratku iz Slovenije nije poremetio način rada, trener Vermezović ističe da je njegov tim maksimalno srpeman i da neće imati problema da se adaptira na uslove rada i igranje mečeva.

Ponovio je Vermezović da pred sobom ima ekipu koja je sto odsto spremna za nastavak sezone, ekipu koja u svojim redovima ima po dva fudbalera na svakoj poziciji i da će jaka konkurencija samo doneti boljitak i na treninzima, ali i na utakmicama.

Jedina dilema, ako se tako može nazvati, pred nastavak prvenstva, a kada je u pitanju sastav ekipe, je defanziva.

Centralni defanzivni bedem činiće Ivanov i novajlija Pajović, koga u suštini i ne treba gledati kao 'novog'.

„Prošao sam školu Partizana od pionira, poznajem saigrače i odlično sam se uklopio. Konkurencija jeste jaka, ali se ne plašim, davaću sve od sebe na treninzima kako bi se nametnuo.“, rekao je Pajović.

I sam Vermezović je ponovio da na Pajovića ozbiljno računa.

„Pajović odlično poznaje Partizan, poznaje sistem rada i neće imati problema da se uklopi. Poseduje veliko iskustvo koje će nam mnogo značiti, sigurno je da će biti u užoj konkurenciji za tim.“, rekao je Vermezović.

Kada su bokovi u pitanju, na jednoj strani bi trebalo očekivati Stankovića, a na drugoj Pauljevića ili Živkovića.

„U ovom trenutku nema velike razlike u kvalitetu između Živkovića i Pauljevića. Jedina prednost koju u ovom trenutku ima Pauljević je iskustvo igranja, ali obojica su u najužoj konkurenciji i ja zaista ne mislim da će nam defanzivna linija biti išta slabija nego što je to bio slučaj na jesen.“, uverava trener Partizana.

Na sredini terena svojim odličnim radom nametnuli su se mladi Brašanac i starosedelac Smiljanić.

„Brašanac je odlično radio na pripremama, sazreo je kao igrač i zaslužio da dobije šansu. Smiljanić je igrač na koga nismo mnogo računali u prvom delu sezone, ali je on svojim zalaganjem i odnosom prema radu pokazao da zaslužuje šansu i da će biti onaj pravi. Njega poznajem jako dugo, mislim da ćemo na proleće imati pravog Lolu.“, ističe Vermezović.

Sa novajlijom Lukom, iskusnim kapitenom, raspucanim Šćepovićem i Mitrovićem, koji ima određenih problema sa kolenom, Partizan bi trebalo da ima ekipu koja će jurišati na odbranu titule.

Inače, prva utakmica prolećnog dela prvenstva između BSK-a i Partizana igra se 26. februara.



Ne propustite