Vermezova jesenja ocena: "Najbolji smo!"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 03.12.2012.
14:29
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana govorio sa predstavnicima medija o utiscima iz prvog dela sezone, rezultatima svog tima i aktuelnim temama u vezi sa Partizanom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kraj fudbalske jeseni u Srbiji Partizan je dočekao kao vodeći tim na tabeli, činjenica koja sama po sebi samo može da obraduje trenera Vermezovića.

U svojoj oceni postignutog, on je jasan.

„Smatram da smo odradili dobar posao. Imamo 12 pobeda, najefikasniji napad u ligi, pokazali smo da smo najbolji tim.“, rekao je Vermezović nezadovoljan odnosom javnosti prema njegovom timu.

„U javnosti se stvara utisak kao da mi nismo toliko dobri, već da su ostali loši, ali ja se ne slažem sa tim. Ponovo smo pokazali da smo najbolji na ovim prostorima, napravili smo značajan pomak u odnosu na proteklu sezonu, igrali smo Ligu Evrope i uspeli jesen da završimo kao prvi.“,rekao je trener Partizana.

Govoreći o Evropi, Vermezović smatra da će srpskim timovima u budućnosti biti sve teže da se plasiraju u evropska takmičenja.

„Evropa grabi napred krupnim koracima, a mi smo tu gde jesmo. Bavimo se raznoraznim nefudbalskim temama i ne možemo da uhvatimo priključak za Evropom.“, rekao je.

Posebno se Vermezović osvrnuo na disciplinu i taj, kako su mediji nazvali, problem koji je, kako on kaže, preuveličan.

„Kažu da nemam autoritet, da dozvoljavam da mi se mnoge stvari provlače, svi govore o negativnim stvarima, a niko ne pominje ono što je Partizan uspeo da ostvari.“

„Afirmisali smo ponovo veliki broj igrača, dobili kvalitetne fudbalere koji su pokazali dosta toga. U fudbalu se dešavaju neke stvari u žaru borbe i to je tako svuda. Ako ćemo konkretno govoriti o poslednjoj utakmici, u prvi plan je u medijima istaknut Miljković koji hvata za gušu igrača Spartaka, a ja vas podsećam da je i za ljubav i za svađu potrebno dvoje.“

„Kada Šćepović ustane sa klupe sudija ga odmah upozorava, a kada čitava klupa Spartaka prođe pored njega i pritrči da napadne našeg igrača onda se takve stvari tolerišu i samo su igrači Partizana krivi. Dakle ljudi nemaju razumevanja prema našim igračima.“, rekao je Vermezović.

„O malom Mitroviću se priča samo o disciplini, niko ne priča da je taj 18-godišnjak najbolji strelac lige.“, objašnjava trener Partizana.


Ne propustite