Vermezu se ne ide na Istok

Autor: Darko Mitrović
subota 23.06.2012.
16:45
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Dva dana uoči žreba u Nionu, trener Partizana Vlada Vermezović otkrio je koje protivnike bi da izbegne u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Iako naglašava da bez obzira na to koga će žreb dodeliti crno-belima, njegov tim jednostavno mora da prođe dalje, Vermezović ipak priznaje da Partizanu baš ne bi prijao put u neku od republika bivšeg Sovjetskog saveza.

''Ne biram protivnike, uostalom na to ne možemo ni da utičemo i ne želim prteviše ni da se opterećujem tom temom, ali istina je da ne bih voleo da nam žreb već na startu dodeli neku ekipu iz bivših sovjetskih republika. Razlozi su dug put i klima u tim zemljama'', istakao je Vermezović.

Žreb je u ponedeljak u Nionu od 12 časova, a crno-bele će predstavljati generealni sekretar Darko Grubor i portparol Nenad Danilović.

Ono što je izvesno, to je da crno-beli kreću od druge runde kvalifikacija, nosioci su u žrebu, a prvu utakmicu odigraće 17. ili 18. jula.

Lista mogućih rivala je poduža, a na njoj se nalaze sledeća imena: sada već dobro poznati Šamrok (Republika Irska), zatim Hapoel Kirjat Šmona (Izrael), Molde (Norveška), Željezničar Sarajevo (BiH), Rejkjavik (Island), Ludogorec (Bugarska), TNS (Vels), Budućnost Podgorica (Crna Gora), Flora Talin (Estonija), Nefči (Azerbejdžan), Šahtjor Karaganda (Kazahstan), Skenderbeg (Albanija), Vardar (Makedonija), Ulises (Jermenija), kao i pobednici iz prvog kola u kome će učestvovati Linfild (Severna Irska), Dudelanž (Luksemburg), Valeta (Malta), Tre Pene (San Marino), Lusitanos (Andora) i B93 Toršavn (Farska Ostrva).

Ne propustite