Vešoviću prija pozicija desnog beka

Autor: Filip Mitrović
nedelja 01.04.2012.
16:55
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Marko Vešović je po vokaciji ofanzivni, krilni igrač, međutim jučerašnjom partijom na poziciji desnog beka pokazao da mu to mesto možda i više leži u formaciji Roberta Prosinečkog, budući da je asistirao Borhi kod oba gola.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Zvezdina igra juče nije bila blistava, ali je razultat bio i te kako povoljan. Hajduk je na kraju ubedljivo savladan 3:0, a jedan od junaka pobede bio je Marko Vešović.

Mladi Crnogorac utakmicu je počeo sa pozicije desnog beka i odigrao odlično. Ovo nije prvi put da mu Prosinečki dodeljuje ovu ulogu (bilo je ranije kombinacija u toku meča, ali nikada od starta), a pošto se u ranijim nastupima nije najbolje snalazio na svojoj prirodnoj poziciji možda dobije i trajnu pekomandu.

Vešović je se odlično ubacivao iz drugog plana, bežao iza leđa odbrane Hajduka i bio neuhvatljiv. Rezlulat njegove partije su i dve asistencije Kolubijcu Borhi, koji je oba puta sa peterca lagano izvršavao egzekuciju.

Sjajna partija, kao i dobar rezultat ekipe nisu mogli da sakriju Markovo zadovoljstvo.

"I saigrači i trener bili su, kao i ja, iznenađeni kako sam odigrao, pošto nikad nisam igrao u odbrani. Prvi put sam počeo na toj poziciji i mislim da sam dosta dobro odradio posao, pre svega u defanzivi. Uspeo sam da i u napadu 'namestim' dva gola i mogu reći da sam prezadovoljan."

"Svestan sam da sam verovatno privremeno u odbrani, dok se Nikola Mikić ne vrati, ali na meni je da pružim maksimum kada god mi trener pruži priliku. Hajduk nas je iznenadio time što je igrao otvoreno. Imali su nekoliko izglednih prilika, ali dobro je što smo i pored toga iskoristili naše šanse. Efikasni smo ovog proleća, to je fantastično i nadam se da će tako i ostati." rekao je Vešović.

Zvezda gostuje u sredu Radničkom u Kragujevcu, koji  joj je odneo dva boda "ispred nosa" jesenas na "Marakani" (1:1) golom u nadonadi vremena. Vešović očekuje težak meč.

"Biće silno motivisani, kao i svako kad igra protiv nas. Ipak, moramo da nastavimo pobednički niz do derbija kako znamo i umemo. Na nama je da pružimo sve od sebe, a onda će verovatno i rezultat doći." zaključio je Marko Vešović.

Ne propustite