Vidan Bojović - Oproštajni meč protiv prvaka Evrope!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.11.2013.
18:51
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Dugogodišnji reprezentativac Srbije u malom fudbalu i kapiten našeg nacionalnog tima Vidan Bojović oprašta se od dresa sa državnim grbom, a ovaj događaj će uveličati i aktuelni prvaci Evrope i vicešampioni sveta - reprezentativci Španije.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Oproštajni meč Vidana Bojovića zakazan je za 2. decembar od 19 časova u kragujevačkoj hali ''Jezero'', ali će Srbija i Španija odigrati još jedan meč, dan kasnije u hali sportova na Novom Beogradu.

To će ujedno biti i dve poslednje utakmice naše reprezentacije u tekućoj godini, pa će selektor Aca Kovačević moći da ukaže priliku i nekim novim snagama koje bi trebalo da na pravi način naslede Bojovića.

''Vidan Bojović 'Britva' je sjajan fudbaler i veliki čovek! On je primer vrhunskog sportiste i na njega treba da se ugledaju generacije koje dolaze'', poručio je selektor Kovačević.

Inače, Bojović je za reprezentaciju Srbije odigrao 84 utakmice i postigao 29 golova. Tri puta je učestvovao na Prvenstvima Evrope (2007, 2010, 2012), a prošle godine u Hrvatskoj pripala mu je i bronzana kopačka za četiri postignuta gola u nezaboravnom meču protiv Azerbejdžana (9:8).

Na taj način je ušao u istoriju kao prvi igrač Srbije koji je 4 puta tresao mrežu istom timu na završnim šampionatima Evrope. Takođe, igrao je za Srbiju i na Prvenstvu sveta, na Tajlandu prošle godine.


Ne propustite