Vidić otvorio dušu: "Mnogo je lakše bez Mojesa"

Autor: Miloš Marković
sreda 14.05.2014.
10:22
Izvor: Sportske.net

Sezona je zvanično gotova, Vidić odlazi u Italiju, za rastanak je otvorio dušu engleskim medijima, otkrio atmosferu u timu pod vođstvom Dejvida Mojesa i otkrio par sočnih detalja.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Pre nego što osudite kapitena Mančester Junajteda zbog iznošenja stvari vezanih za ekipu, treba razumeti nezadovoljstvo koje se taložilo pod Dejvidom Mojesom.

Iz ove perspektive jasno je da je Ser Aleks pogrešio sa odabirom naslednika, način rada koji je uveo Mojes, promena stručnog štaba, pomeranje konferencija za medije sa uobičajenog mesta, ignorisanje svojih kolega u klubu i na posledtu sukob sa navijačima, osudili su njegov mandat na klupi slavnog engleskog kluba.

Odlazeći kapiten i legenda kluba sa Old traforda stoga jednostavno skida breme sa pleća svojih drugova, pritisak koji ih mori i olakšava im put ka narednim izazovima.

U ekskluzivnom razgovoru za sutrašnje izdanje engleskog Telegrafa, Nemanja otkriva istinu o atmosferi u timu, o omerti iz svlačionice, koja je sprečavala fudbalere Junajteda da iskažu svoje pravo osećanje i mišljenje o menadžeru.

Srpski defnazivac otkriva da su se fudbaleri žestoko raspravljali, svađali i suprotstavljali načinima Dejvida Mojesa, da nisu mogli da se pomire sa neuspehom i propadanjem koje se odvija ispred njihovih očiju.

Otkriva da je Mojes bio na pragu potpunog uništenja kulta koji je godinama građen, te priznaje da je Old Traford znatno srećnije mesto otkako je Mojes otišao.

„Ljudi su počeli da govore da mi igrači nismo dovoljno dobri, da moramo da se pojačamo boljim fudbalerima. Bilo je teško, svi smo mogli bolje, ali nije lako kada svi izgube veru u tim.“

„Počeli smo da se svađamo među sobom. Nikada sa Mojesom ili njegovim saradnicima, već jedni s drugima. Znali smo da je imao dobru nameru, ali nismo uspeli da se uklopimo u njegov sistem, u njegove ideje.“, deo je izjave Nemanje Vidića.

Engleskim medijima Vidić poručuje, na rastanku, da je ponosan na svoje vreme provedeno u Mančester Junajtedu, ali i otkriva da je na početku svoje karijere u Engleskoj strahovao da je napravio veliku grešku dolaskom u Mančester Junajted i da je o tome razgovarao sa Patrisom Evrom.

„Razgovarali smo o tome, mnogo puta smo pričali na ovu temu. Sećam se da nam je obojici bilo jako teško na početku. Sve je bilo drugačije, Patris se pitao 'kako uopšte možeš da uspeš ovde?', ali vredno smo radili i stigli smo tu gde jesmo.“, rekao je Vidić.

Na kraju, pitali su ga engleski mediji da li bi ostao u klubu da je znao da će Mojes da dobije otkaz.

„Znam da biste voleli da vam dam određen i konkretan odgovor, ali ne mogu.“, nedorečen je ostao Nemanja Vidić, legendarni fudbaler Mančester Junajteda.

Ne propustite