Vignjević: "Derbi koji donosi prevagu"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 29.03.2013.
14:39
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener Vojvodine Nebojša Vignjević istakao je da će predstojeći derbi meč u Jagodini biti prvi iz serije od šest susreta koji će odlučiti o konačnom plasmanu Vojvodine na tabeli JSL.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine u subotu gostuju ekipi Jagodine koja od ulaska u JSL nikada nije uspela da savlada Novosađane.

Statistika ipak nije ono čime će se voditi trener "Lala" Nebojša Vignjević jer je svestan da su Jagodinci jedan od najboljih timova u ligi i da iz godine u godinu prave sve bolje rezultate, pa strateg Novosađana derbi u Jagodini opisuje prvi meč u nizu koji rešava pitanje konačnog plasmana na tabeli.

"Derbi u Jagodini je prva u nizu teških utakmica koje nas očekuju u narednom periodu i koje će umnogome odrediti naš plasman na tabeli. Igramo sa ekipom koja je vrlo organizovana, uigrana i opasna, posebno na svom terenu. Predvodi ih trener Simo Krunić čiji su neosporni kvaliteti presudili da na protekle sezone potpuno zasluženo ponese oreol najboljeg trenera u Srbiji. Međutim, nadam se da će moja ekipa sutra uveče uspeti da ponovi igru iz nekoliko prethodnih utakmica i protiv kvalitetnog i snažnog protivnika zabeleži pobedu" kazao je Vignjević.

Kadrovskih problema u Voši nema jer su se i prehlađeni, odnosno povređeni, Ađuru i Katai vratili u konkuranciju za prvu postavu pa je Vignjević najavio da neće praviti promene u odnosu na postavku koja je igrala polufinalni duel sa OFK Beogradom u Kupu Srbije.

"Svi igrači su na raspolaganju, uključujući Kataija i Ađurua koji su proteklih dana imali problema sa temperaturom, odnosno povredom kolena. Utakmicu će najverovatnije početi ista jedanaestorica koja su počela i susret sa OFK Beogradom u polufinalu kupa" kazao je Vignjević.

Jagodina je prethodnih godina vršila velika ulaganja u infrastrukturu a sutra će Voša igrati pod svetlom reflektora u gradu na Belici. Atmosfera na tribinama trebalo bi da bude sjajna a Vignjević se nada podršci "Firmaša".

"Siguran sam da će atmosfera na stadionu pratiti događanja na terenu. Očekujem podršku naših vernih navijača koji će, kako sam čuo, u velikom broju doći da nam pruže podršku" završio je šef struke Vojvodine.

Derbi meč 20. kola JSL igra se u subotu sa početkom od 19 časova.

Ne propustite