Vignjević: "Odluka o finalisti na Karaburmi"

Autor: Beta Beta
utorak 12.03.2013.
15:16
Izvor: Beta

Strateg novosadskog superligaša smatra da sutrašnji prvi polufinalni meč Kupa Srbije sa OFK Beogradom neće doneti konačnu odluku po pitanju toga ko će u finale i da će se o tome odlučivati na Karaburmi.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Vojvodine Nebojša Vignjević rekao je danas da se ništa neće rešiti u prvoj utakmici polufinala Kupa protiv OFK Beograda i da se ne zanosi da njegovi fudbaleri mogu da obezbede prolaz već u meču u Novom Sadu.

"Svi su zdravi i spremni da savladaju velikog rivala i otvore mogućnost da na revanš putujemo mirnije. Ne zanosimo se da možemo postići rezultat koji bi sa sigurnošću garantovao prolaz u finale jer je tako nešto u ovakvim utakmicama teško izvodljivo", rekao je Vignjević na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je kazao da njegovi fudbaleri u duel sa OFK-om moraju da "uđu hladne glave".

"Ovo je utakmica za koju smo se pripremali i u koju moramo ući hladne glave jer je to praktično samo prvo poluvreme. Duboko sam svestan činjenice, a siguran sam da se mišljenje svih igrača, članova stručnog štaba i navijače nimalo ne razlikuje od mog, šta nam susret sa OFK Beogradom može doneti", kazao je Vignjević.

Trener Vojvodine je istakao da ceni OFK, za koji je rekao da u poslednje vreme ne postiže rezultate shodne kvalitetu koji ima.

"Bez obzira na to što OFK u poslednje vreme ne postiže rezultate adekvatne svom kvalitetu, visoko cenim tim koji predvodi Zoran Milinković. Njegova fudbalska filozofija i stil rada ostavili su dubok trag u svakoj sredini u kojoj je radio. Među nama nema tajni niti jedan drugoga možemo nečim iznenaditi, jedino možda da on sa klupe uđe na prekid i postigne gol", rekao je Vignjević uz osmeh.

Vojvodina je za vikend igrala nerešeno 3:3 sa BSK-om u Borči u 18. kolu Superlige, a Novosađani su do boda došli tek u poslednjim sekundama utakmice.

"Utakmica u Borči pokazala je neke slabosti i greške koje ne mogu, niti želim da prebacim na neka konkretna imena jer ja ne verujem u pojedinca nego u grupu i sistem koji ta grupa na terenu sprovodi. Upravo je to jedan od razloga što će u sutrašnjoj utakmici biti nekih promena, konkretno u odbrani", kazao je Vignjević.

Defanzivac Vojvodine Branislav Trajković rekao je da ne želi da razmišlja o prošlosezonskom porazu od čačanskog Borca u polufinalu Kupa.

"Mi smo profesionalci i takve stvari, mada su bolne, jednostavno moramo da potisnemo u kraj. Smatram da smo dovoljno pametni momci i da smo svesni koliko možemo da dobijemo, a isto tako i da izgubimo", rekao je Trajković.

Informacije koje stižu iz Novog Sada svedoče da će tribine stadiona "Karađorđe" biti ispunjene do poslednjeg mesta jer su sve raspoložive ulaznice za zapadnu tribinu već razdeljenje a danas do 10 časova podeljeno je 1000 karata za istočnu tribinu.

Utakmica između Vojvodine i OFK Beograda igraće se sutra od 18.00 na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Ne propustite