Visok uzlet ''Orlića'', odlični Đurđević

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.06.2013.
19:54
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije započela je kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo u Litvaniji ubedljivom pobedom u Jakovu nad selekcijom Slovačke.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Selekcija koju sa klupe predvodi Ljubinko Drulović odlično je započela kvalifikacije i u duelu sa vršnjacima iz Slovačke slavila sa ubedljivih 4:0.

Rezultatska neizvesnost je trajala do finiša prvog poluvremena, a onda je odlični napadač Rada Uroš Đurđević sa dva gola za dva minuta maltene rešio sve dileme oko pobednika. Prvi gol je postigao iz jedanaesterca u 42. minutu, a tek što su Slovaci krenuli sa centra, uspeo je da duplira prednost za sasvim solidnih 2:0 na poluvremenu.

Tek što je počelo drugo poluvreme, mreža Slovaka se ponovo zatresla. Igrao se 48. minut, a ovog puta strelac je Luković. Konačan rezultat postavio je Antić devet minuta kasnije, a u preostalih više od pola sata igre, ''Orlići'' su rutinski završili posao.

Naredni rival Srbiji biće selekcija Švajcarske u subotu. Švajcarci su u prvom kolu remizirali sa Republikom Irskom - 2:2.




Ne propustite