Vojvodina ide na Maltu!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 24.06.2013.
13:10
Izvor: Sportske.net

Prvi rival Vojvodine na evropskom putu biće Hibernijans sa Malte. Novosađani ih preslišali pre nekoliko godina, ni sada ne bi trebalo da imaju problem...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Žreb je hteo da Vojvodina igra protiv Maltežana, Hibernijans je verovatno najbolja opcija, radi se o amaterima, istina da će na Malti biti pakao 4. jula, ali teško je verovati da vrućina može da bude tolika prednost Vošinog rivala.

Vojvodina je pre pet sezona igrala protiv Maltežana, dobili su taj dvomeč sa 7:1 i plasirari se u narednu rundu. Od tada je Hibernijans igrao još samo jednom u Evropi u Intertoto kupu naredne 2008. i ispao od slovenačke Gorice, iako je u jednom meču remizirao bez golova.

Zanimljivo da je Hibernijans igrao baraž za titulu sa Birkirkarom, pošto su timovi imali isti broj bodova i izgubio sa 3:1 taj meč, pa moraju da se zadovolje kvalifikacijama za LE.

U timu su uglavnom Maltežani, najbolji je Klajton Faila koji igra i za reprezentaciju, a proglašen je i za prvog igrača šampionata. Hibernijans je osvojio kup, treba reći da osim Faile u reprezentaciji brani veteran Muskat koji je i kapiten, ima 36 godina.

Iz odbrane tu je uz Failu i Rajan Kamileri, kao i napadači Koen i Herera.

Igraju u crno-belim dresovima, meč će verovatno biti igran u LaValeti.

Ne propustite