Vojvodina ostaje bez pola tima!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.12.2013.
21:16
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Vojvodina došao je u poziciju da se u godini kada treba da proslavi 100 godina postojanja bori za egzistenciju. Prolećni deo sezone "Lale" bi mogle da dočekaju bez polovine tima koji je branio boje novosadskog superligaša tokom jeseni.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Superligaš iz Novog Sada nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima i to je nešto sa čime je javnost upoznata nedugo nakon što je nekada prvi čovek kluba, pokojni Bata Butorović, preminuo.

Uprkos svemu, na "Karađoru" su nekako uspeli da izguraju prvi deo tekuće sezone ali je dan nakon poslednjeg takmičarskog meča u 2013. godini "Vošin" brod polako počeo da tone.

Trener Marko Nikolić u ponedeljak je napustio klub a dan kasnije isto je učinio i dosadašnji kapiten Miroslav Vulićević kome je ugovor sa Vojvodinom istekao. Golman Matej Delač bio je pozajmljen Voši do narednog leta ali i on napustio klub šest meseci pre no što je trebalo.

Stopama Nikolića , Vulićevića i Delača mogla bi da krene i nekolicina drugih članova novosadskog superligaša a pre svih Andrija Kaluđerović, Branislav Trajković, Petar Škuletić, Nikola Leković, Enver Alivodić...

Kaluđerović je praktično spakovao kofere i spreman je da potraži angažman u nekom drugom klubu. Od napuštanja "Karađorđa" deli ga samo "amin" iz Pekinga u čijem je vlasništvu.

Trajković i Škuletić imaju ugovore do leta 2014. godine a u klubu ne kriju da će obojici biti dozvoljeno da idu ukoliko za njih stigne adekvatna ponuda.

Slično bi moglo da se dogodi i u slučaju Alivodića i Lekovića a izvesno je i to da će onima koji ostanu u Vojvodini biti smanjene plate.

Posle svega što je rečeno evidentno je da će Vojvodina stogodišnjicu kluba dočekati u velikim problemima i da će prilika da se osvoji trofej u Kupu biti mala uteha za probleme koji prete da ugroze egzistenciju.

Ne propustite