Vojvodina - Partizan 2-1 (kraj)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.09.2013.
16:59
Izvor: Sportske.net

Na novosadskom Karađorđu odigran derbi sedmog kola Superlige. Partizan nešto konkretniji u prvom poluvremenu, u nastavku znatno drugačija slika i od 73. minuta Vojvodina je povela golom Škuletića! Samo tri minuta kasnije, Kojić je izjednačio na 1-1, ali u

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Derbi u Novom Sadu igra se po jakoj kiši, koja znatno otežava posao i jednoj i drugoj ekipi.

Nema uzbuđenja u uvodnim minutima, a utisak je da Partizan polako preuzima inicijativu. Par pokušaja crno-belih za sada, preko Kojića, pa Markovića, ali nema nikakve opasnosti po gol Delača.

Uzvratila je Vojvodina preko Vranješa, pa Vukčevića, ali ni njihovi pokušaji ne mogu da se ubroje u neke izglednije prilike za pogodak. Generalno, potpuno nezanimljivih prvih 15 minuta meča!

U 17. minutu jedna pomalo sporna situacija na ivici kaznenog prostora Partizana, kada je Škuletić zasmetao golmanu Stojkoviću da ispuca loptu, on se nekako snašao, ali su domaći tražili indirektan udarac.

Ipak, kako meč odmiče, utakmica dobija na sadržaju, za sada uglavnom zahvaljujući Partizanovim fudbalerima. Prvu ozbiljniju priliku propustio je Kojić, da bi na isteku prvih pola sata Jojić istrčao polukontru, pokušao da lobuje Delača, koji se okliznuo, ali ali je to učinio vrlo neprecizno.

Najbolju priliku za crno-bele imao je Stanković, posle kornera koji je izveo Jojić. Štoper Partizana je glavom šutirao u desni ugao, ali je stativa spasila Novosađane.

Dva minuta kasnije i kapiten Saša Ilić je šutirao sa ivice kaznenog prostora posle akcije Volkova i Kojića, ali je lopta završila zamalo pored gola.

Vojvodina je bila gotovo bezopasna u prvom poluvremenu, a tek što je počelo drugo, Jagoš Vuković je posle kornera za domaće odlično šutirao glavom, ali lopta odlazi tik pored Stojkovićevog gola!

Dva minuta kasnije golu Partizana preti i Poletanović iskosa sa desne strane, ali od svega samo novi korner za domaće.

U 53. minutu beležimo i pokušaj Vranješa, ali Stojković nije bio na većim iskušenjima. Ipak, jasno je da je Vojvodina u nastavku znatno ambicioznija.

A da je tako, potvrđuje i situacija iz 56. minuta. Novi odlično izveden korner za ''Lale'', ovog puta Trajković najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom golman Stojković zaustavio grudima na gol liniji!

U 60. minutu meča u prvi plan izbijaju navijači Partizana, koji priređuju veliku bakljadu, zbog čega je arbitar morao da nakratko prekine ovaj meč.

Posle prekida, nova prilika za Vojvodinu. Ovog puta Alivodić je priporetio sa petnaestak metara, gađao je desni ugao Stojkovićevog gola, ali reprezentativni čuvar mreže je ponovo na visini zadatka!

Ali, u 73. minutu je i Stojković pogrešio! Škuletić, 1-0 za Vojvodinu! I ponovo je korner bio 'pola gola' za Vojvodinu, a za razliku od Vukovića i Trajkovića, Škuletić je bio precizan, ali treba reći da je i Stojković istrčao u prazno, što je napadač Vojvodine znao da iskoristi!

Ipak, kratko je trajala radost Vojvodine - Kojić, 1:1! Brza akcija Partizana, prva prava crno-belih u nastavku meča. Jojić je upolsio Kojića, koji pomalo traljavo šutira po zemlji, ali je lopta prošla ispod Delača i otkotrljala se u gol, uz desnu stativu gola domaćih.

U 81. minutu odličan udarac Vranješa sa ivice šesnaesterca, ali lopta završava iznad prečke. Ulazimo u sam finiš, mnogo zanimljivije i sadržajnije drugo poluvreme...

I u 87. minutu novi gol za Vojvodinu! 2:1, autogol Marka Živkovića! Akcija Vojvodine tekla je po desnoj strani, usledio je centaršut, a sa nekih šest metara mladi bek Partizana nespretno reaguje i šalje loptu u mrežu crno-belih!

Do kraja, u nadoknadi vremena, Partizan je mogao do izjednačenja, Saša Marković je sa dvadesetak metara silovito šutirao, ali je prečka spasila ''Lale''.

Ostalo je 2-1 za domaće, prvi poraz Partizana!

Vojvodina: Delač, Vulićević, Leković, Trajković, Vuković, Alivodić, Vranješ, Poletanović, Radoja, Vukčević (Gaćinović od 60.), Škuletić.

Partizan: Stojković, M. Živković, Volkov, Obradović, Stanković, Marković, Gulan (Luka od 89.), A. Živković (Brašanac od 65.), Ilić (Fofana od 75.), Jojić, Kojić.

Ne propustite