Vojvodina prodala Kosovića belgijskom Standardu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.01.2014.
13:39
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Iznenađujuća vest stiže iz Vojvodine. Novosadski superligaš objavio na svom zvaničnom sajtu da talentovani vezista, 19-godišnji Nebojša Kosović karijeru nastavlja u redovima lidera belgijskog šampionata, ekipi Standarda iz Liježa, odakle je stigla ''veoma

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

I dok su se mediji u Srbiji bavili (neosnovanim) spekulacijama oko toga ko bi još mogao da ove zime pojača Vojvodinu, na ''Karađorđe'' je stigla ponuda za mladog reprezentativca Crne Gore Nebojšu Kosovića, koju je uprava novosadskog kluba ekspresno prihvatila.

Klub je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je Kosović već potpisao ugovor sa Standardom, a narednih dana se očekuje uplata celokupnog dogovorenog obeštećenja.

''Na adresu FK 'Vojvodina' je pre nekoliko dana stigla izuzetno povoljna finansijska ponuda za Kosovića koja je nakon sednice Upravnog odbora kluba jednoglasno prihvaćena. Belgijski klub će  prema sporazumu na račun FK 'Vojvodina' celokupan iznos transfera isplatiti u narednih nekoliko dana'', kaže se, između ostalog u saopštenju na zvaničnom sajtu Vojvodine.

Kosović se već pozdravio sa fudbalerima Vojvodine koji su na pripremama u Antaliji i posle lekarskih pregleda priključiće se svojim novim klupskim drugovima.

Kosović je rođen u Nikšiću, a ekipi Vojvodine priključen je od 2011. godine. Odigrao je 30 utakmica za Novosađane, postigao dva gola, a već je kao 18-godišnjak uspeo da se izbori za mesto u mladoj reprezentaciji Crne Gore za koju je odigrao tri meča.

Tako će Kosović postati još jedna prepreka Anderlehtovom tandemu Milivojević-Mitrović u borbi za titulu šampiona Belgije. Trenutno, posle 23 odigrana kola, Standard ima sedam bodova više u odnosu na branioca trofeja, ekipu Anderlehta.


Ne propustite