Volkov sačuvao Partizan, ne i čist obraz!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.07.2013.
16:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Širakom u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za LŠ. Volkov je spasio Partizan na evropskoj premijeri golom u 92. minutu a o igri crno-belih teško je reći išta pozitivno.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Početak meča u Đumriju doneo je međusobno odmeravanje snaga šampiona Jermenije i Srbije pa do petnaestog minuta praktično nije bilo prilika ni na jednoj strani.

Crno-beli su vezali tri kornera u tom delu meča i na tome su se završili pokušaji da se ugrozi gol domaće ekipe.

Kako je prvo poluvreme odmicalo, domaćin je postajao sve opasniji i polako počinjao da pravi ozbiljne probleme zbunjenoj odbrani Partizana koja je bila lišena pomoći Ivana Ivanova.

Šanse Jermena krenule su da se ređaju kao na traci od 30. minuta pa je samo zahvaljujući Milanu Lukaču i lošim realizatorskim sposobnostima napadača Širaka Partizan uspeo da sačuva mrežu.

Najbolja prilika u prvih 45 minuta dogodila se tri minuta nakon pola časa igre kada su Fofana i Diop duplim pasom izbacili kompletnu odbranu crno-belih. Diop se našao sam pred Lukačem i uspeo da ga pošalje u levu stranu, ali je golman Partizana nogom pokrio donji desni ugao i sačuvao mrežu.

Samo minut kasnije neugodnu loptu iz kornera Lukač boksuje van šesnaesterca a Širak upisuje drugu povoljnu priliku. Do kraja poluvremena Fofana je glavom poslao loptu tik pored leve stative Partizanovog gola pa se na poluvreme otišlo bez golova.

Što se Partizanovih šansi tiče, neumesno je govoriti da su one bile u domenu onoga što se broji kao stopostotna prilika.

Ninkovićev pokušaj sa preko 30 metara, Lukin pas ka golmanu Širaka glavom i promašena lopta Kojića je ono što se moglo videti u prvom poluvremenu pa je rezultat od 0:0 nakon prvih 45 minuta bio prava nagrada za šampiona Srbije.


Očajna igra Partizana u prvom poluvremenu nastavila se odmah po početku drugog dela meča. Širak je već u trećem minutu nastavka stvorio novu stopostotnu priliku a nakon još jedne odbrane Lukača Hakobjan je odbijenu loptu sproveo u mrežu za vođstvo domaćih od 1:0!

Ništa novo nisu imali navijači Partizana da vide u drugom poluvremenu jer je Širak nastavio da igra na isti način kao i u prvih 45 minuta pa je preko Kadia i Hakobjana domaćin današnjeg meča lako mogao da dođe do dva ili tri gola prednosti.

Promene koje je Vuk Rašović načinio nisu urodile plodom a samo je udarac Vojislava Stankovića u 84. minutu bio vredan pomena u drugom delu igre.

A onda, kao iz vedra neba, u drugom minutu nadoknade Vladimir Volkov prolazi po levoj strani i šalje loptu iza leđa golmana domaćih za konačnih 1:1 koji Partizanu daju sedam dana da analizira očajnu igru iz Đumrija i zbije redove koji su danas delovali razbijeno.

Širak - Harutjunjan, Kadio, Kjere, Hovhanisjan, Davtjan, Hakobjan (od 68' Apau), Alkesanjan, K. Muradjan, Diop (od 79' Mkrčjan), Fofana, Barikjan (od 62' Odihambo)

Partizan
- Lukač, Aksentijević, Ostojić, Stanković, Volkov, Marković, Ilić (od 76' Malbašić), Jojić, Luka (od 46' Brašanac), Ninković (od 46' Šćepović), Kojić

Ne propustite