"Voša" - Derbi sa Zvezdom u imperativu trijumfa

Autor: Miloš Marković
petak 18.05.2012.
12:42
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Poslednje kolo Jelen Super lige za ekipu Vojvodine donosi veliki derbi sa Crvenom zvezdom i veliki imperativ pobede koja garantuje Evropu novosadskom timu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Poslednje kolo fudbalskog šampionata u Srbiji doneće i odgovor na pitanje ko će prigrabiti mesto koje donosi vizu za Evropu.

U trci za trećim mestom na tabeli učestvuje četiri ekipe Jelen Super lige, novosadska Vojvodina ne želi ništa da prepusti slučaju i planira da pobedom osigura svoju poziciju.

Ipak, svesni su u taboru Vojvodine da je pred njima izuzetno težak zadatak, u nedelju na Karađorđu gostuje Crvena zvezda u derbiju kola.

„Nemamo pravo da pretimo Crvenoj zvezdi ali bez obzira na ime i neosporni kvalitet ekipe Roberta Prosinečkog, mi jednostavno moramo da pobedimo i ostvarimo trijumf koji nam garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope.“

„Nema kalkulacija, to je jedini siguran put da ostvarimo cilj - mesto koje vodi u Evropu. Ekipa Crvene zvezde postala je, naročito u prolećnom delu prvenstva, prepoznatljiva po igri u kojoj kroz veliki posed lopte „lomi“ protivnika i na kraju rešava utakmice. Mi smo proteklih 7 dana na treninzima uvežbavali neke varijante igre kojim ćemo pokušati da pariramo i anuliramo taj segment igre protivnika.“, ističe trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić.

Trener novosadskog tima na rasloganju ima sve igrače osim Aleksandra Kataija koji se još uvek oporavlja od iznenadne bolesti zbog koje je pre desetak dana završio i u bolnici.

Utakmica seigra 20. maja s početkom u 15 časova, kada se uostalom igraju i svi mečevi poslednjeg kola Jelen Super lige.


Ne propustite