Voša izgorela u želji, Partizan ubedljiv na kraju...

Autor: Miloš Marković
subota 29.09.2012.
13:52
Izvor: Sportske.net

Iako, po rečima oba trenera, rezultat meča ne oslikava pravo stanje na terenu, činjenica ostaje da je aktuelni šampion ostvario ubedljivu pobedu u derbiju sedmog kola.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Derbi u Novom Sadu je opravdao epitet!

Vojvodina i Partizan su odigrali jedan uzbudljiv meč u kome je viđeno dosta žara i borbe, kako na terenu, tako i na tribinama.

Istina, u jednoj fer i korektnoj fudbalskoj borbi, dva velika rivala dala su sve od sebe, viđena je velika želja za pobedom.

Naročito je to bio slučaj sa Vojvodinom koja je u prvom poluvremenu prikazala konkretniju i bolju igru.

Ipak, greška i loša intervencija kod jednog kornera, presekla je domaći tim koji je u nastavku pao i dozvolio Partizanu da taktički pametnom igrom, čuva, a kasnije i poveća prednost sa dva zaista fanstastična pogotka.

Današnji derbi su obeležili i sukobi na zapadnoj tribini zbog čega je morala da interveniše i policija, u drugom poluvremenuj je situacija bila pod kontrolom, te je sve okončano u granicama normale.

Na kraju, Partizan stiže do ubedljive pobede, a tok utakmice možete pročitati u nastavku teksta.

Sastavi:

VOJVODINA: Supić, Vulićević, Đurić, Jokić, Nastić, Ađuru, Mitošević, Stevanović, Bilbija, Meleg, Abubakar.

(rezerve: Žakula, Radoja, Branković, Trajković, Jao, Bojović, Sekulić)

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Medo, Jojić, Ninković, Saša Ilić, Lazar Marković, Stefan Šćepović.

(rezerve: Petrović, Volkov, Saša Marković, Smiljanić, Marko Šćepović, Mitrović).

U prvom napadu na utakmici, domaći tim ulazi već i u prvu šansu, ali Bilbija šutira preko gola golmana Stojkovića.

Domaći tim na samom startu utakmice igra konkretnije, već u trećem minutu u novu šansu ulazi Oumaru koji na asistenciju Bilbije uspeva samo da obezbedi korner za svoju ekipu.

Ipak, u 4. minutu šok za domaće navijače, korner za goste izvodi Ninković, loptu na prvu stativu prebacuje Miljković, a loptu u mrežu  rutinski ubacuje Ostojić - 0:1 za Partizan!

Fudbaleri Vojvodine i pored ranog gola nastavljaju sa terenskom inicijativom, koju su ipak čini se fudbaleri Partizana svesno prepustili svom protivniku i svoju šansu čekaju iz kontri i polukontri.

Novosađani pokušavaju da iskoriste brzinu svog napadača Oumarua koji ipak ne uspeva za sada da probije bedem ispred Stojkovićevog gola.

U 12. minutu beležimo šut Stevanovića, koji po drugi put upućuje loptu ka golu Partizana, lak posao za Vladimira Stojkovića.

Dva minuta kasnije u gotovo dve vezane šanse ulazi Oumaru koji koristi svoju brzinu kako bi prevario Ostojića, ali nepreciznom završnicom propušta dve zaista solidne prilike za izjednačenje.

U 19. minutu i prva sporna situacija, nakon kornera koji je za Vojvodinu izveo Meleg, Ivanov naizgled igra rukom, domaća publika zahteva, penal, ali Mažić donosi ispravnu odluku.

u 25. minutu, agilni Stevanović ulazi u novu šansu. Njegov šut sa nekih desetak metara blokirao je Ivanov, lopta završava u korneru.

Navijači Vojvodine u narednom minutu stvaraju pravu dimnu zavesu iznad severne tribine, Mažić pravi pauzu u igri, igrači imaju priliku da se osveže dok se dim ne raziđe.

Igra se nastavlja, ali ne zadugo.

Sukob na zapadnoj tribini između nekoliko navijača, eskalira i izaziva nove incidente. Policijske snage su morale da intervenišu i podele navijače koji su u jednom trenutku preskočili i ogradu na zapadnoj tribini.

Mažić ponovo prekida igru koja se nastavlja u 35. minutu.

Crno-beli ubrzo dolaze i do najbolje šanse da uvećaju prednosti. Miljković u 38. minutu na sjajan način proigrava Jojića koji izdesna izlazi sam ispred gola Vojvodine, ali šutira pravo u Supića, ostaje 1:0 za Partizan.

Do kraja nije bilo promena, prvo poluvreme se završava minimalnom prednošću za ekipu Partizana.

Start drugog dela igre počinje u nešto slabijem ritmu.

Vojvodina nastavlja pokušajima preko brzonogog Oumarua, dok se u igri Partizana ističe mladi Lazar Marković, koji podjednako učestvuje u defanzivnim zadacima i pomaže svojim saigračima, vraćajući se redovno na svoju polovinu.

51. minut meča - Stevanović ulazi u novu šansu, nakon prekida dobro je primirio loptu na nekoliko metara od Stojkovićevog gola, ali neprecizno šutira iz okreta i lota odlazi u korner. Imao je fudbaler Vojvodine boljih rešenja, propuštena solidna šansa za domaći tim.

U nastavku utakmice viđena je isprekidana igra oba rivala, akcije se završavaju na sredini terena, gde Partizan pokušava da uspostavi kontrolu i preuzme terensku inicijativu.

U 56. minutu meča, Vignjević odlučuje da pojača napad, umesto Bilbije u igru ulazi Milan Bojović.

61. minut - Evrogol kapitena Partizana! Asistencija Markovića, Ilić se odlično snašao pored  Nastića i loptu na fanstastičan način sa desne strane smešta u dalji ugao Supićevog gola.

Očekivano, Partizan je nakon postignutog drugog gola, a na insistiranje trenera Vermezovića, "spustio "loptu" i svesno prepustio inicijativu domaćem timu koji nikako ne uspeva da se približi golu Vladimira Stojkovića.

Ipak, u 70. minutu domaći tim nakon sjajne akcije po desnoj strani i centaršuta Stevanovića, Oumaru propušta lepu priliku da smanji prednost i svoj tim vrati u život.

Tri minuta kasnije Oumaru uspeva da se izbori za šansu, lepo se okrenuo u šesnaestercu i uputio šut ka golu Partizana. Lak posao za golmana Stojkovića.

Isti igrač u 77. minutu napada, upućuje šut sa dvadesetak metara sa leve strane, ipak njegov slab šut lako hvata Stojković.

Partizan je uspešno zatvorio sve puteve ka svom golu, Novosađani ne uspevaju svojim akcijama da probiju crno-beli bedem.

U 83. novi evrogol! Nakon kornera koji je izborio Lazar Marković, njegov prezimenjak Saša na jednu odbijenu loptu snažno naleće na loptu i postiže fenomenalan pogodak za vođstvo od 0:3!

87. minut donosi i najbolju priliku za Vojvodinu na čitavom meču.

Bojović je bio u naletu, prevario je Ostojića u kaznenom prostoru, namestio se na šut sa leve strane, ali lopta od prečke Partizanovog gola odlazi u gol aut!

Do kraja bez promene, Partizan dolazi do svoje šeste pobede u sedam kola Jelen Super lige, sa 18 bodova ostaje na prvom mestu na tabeli.

Na kraju, Vojvodina - Partizan 0:3.


Ne propustite