Voša preslišala Austrijance!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.01.2014.
21:03
Izvor: Sportske.net

Odličnu partiju pružili su fudbaleri Vojvodine samo dan po dolasku na pripreme u turski Belek.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Prvi rival Novosađanima bila je austrijska Admira, a Vojvodina je slavila veoma ubedljivo, rezultatom 5:2.

Celim tokom susreta padala je jaka kiša i duvao snažan vetar, ali to nije sprečilo i jedne i druge da prikažu borbenu i uzbudljivu utakmicu.

'Crveno-beli' su odigrali odlično prvo poluvreme i posle 45 minuta imali 3 gola prednosti. Novosađane je u vođstvo doveo oporavljeni Georgije Ilić u 12. minutu posle dobre kontre koja je išla po levoj strani. Loptu je na ivici kaznenog prostora dobio Stojanović, uputio oštar udarac u levi donji ugao koji je golman Tišler kratko odbio ali na njegovu nesreću samo do Ilića koji ga je obišao i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Isti akteri ali sada u obrnutim ulogama zaslužni su i za drugi gol Vojvodine. Ilić je uposlio Stojanovića koji je pokazao da je izuzetno brz, pretrčao je dvadesetak metara, prevario Tišlera i ušetao se u gol.

Novajlija iz Obrenovca Jovan Stojanović je u 31. minutu upisao i asistenciju kod gola. Odlično je u kontranapadu uočio zahuktalog Sprema, na vreme ga proigrao, a povratnik u tim Vojvodine iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao.

Četvrti gol pao je posle jednog časa igre. Alivodić je uzmešao odbranu Austrijanaca, centrirao na drugu stativu gde je loptu dočekao Gaćinović i ne oklevajući šutirao iz prve-pravo u desni ugao.

Admira je smanjila rezultat u 65. minutu golom Saksa koji je stigao loptu pre golmana Jovanića i sa 15-16 metara iskosa sa desne strane pogodio praznu mrežu. Pet minuta kasnije kapiten Đurić je skrivio jedanaesterac, a siguran realizator najstrože kazne bio je Šahner.

Na kraju, u poslednjem minutu,  fantastičnim potezom šlag na tortu postavio je Milinković-Savić. Presekao je napad austrijske ekipe na polovini terena, gurnuo loptu pored jednog protivničkog igrača, optrčao ga sa druge strane i dugim koracima došao u poziciju „1 na 1“ sa golmanom. Usledio je precizan šut u levi donji ugao za konačnih 5:2.

Vojvodina: Žakula (Rockov, Jovanić), Pankov (Nikolić), Popara (Nastić), Babić, (Đurić), Novaković (Pekarić), Tumbasević (Milinković-Savić), Kosović (Radoja), Spremo (Gaćinović), Nenadović (Alivodić), Stojanović (Veselinović), Ilić (Vranješ).

Ne propustite