Vošin ponos - Omladinska škola

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.11.2012.
17:20
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Omladinska škola Vojvodine već godinama sjajno radi, a što je najvažnije, u tom stilu je nastavljeno i u aktuelnoj sezoni.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Svakako, jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate Omladinske škole kluba sa ''Karađorđa'' jeste Branislav Novaković, njen aktuelni direktor.

Svojevremeno dugogodišnji fudbaler Vojvodine, po završetku igračke karijere se posvetio, radom sa mlađim kategorijama, a pored angažovanja u Vojvodini, uzeo učešća i u stručnom štabu mlade reprezentacije, gde je proveo punih osam godina.

U intervjuu za zvanični klupski sajt, Novaković ističe da je i Vojvodina jedan od klubova koji živi od prodaje igrača i podseća na imena koja su prošla Omladinsku školu ovog kluba.

''Opšte je poznata stvar da je  najveće  transfere (mislim tu na finansijski efekat) Vojvodina  realizovala  sa igračima poniklim u svojoj Omladinskoj školi. Krasić, Stepanov, Kačar, Jovanović, Brkić, Tadić… doneli su klubu ozbiljna finansijska sredstva.

Smatram da naša škola odlično funkcioniše  zahvaljujući dobroj proceni pri selektiranju, kvalitetnom stručnom kadru, a ono što bi ovde posebno istakao-fantastičnim međuljudskim odnosima. Sa neskrivenim ponosom tvrdim da je najveća vrednost Omladinske škole to što među trenerima ne postoji ni trunka zavisti, sujete ili ljubomore'',
konstatuje Novaković.

Trenutno su Vošini omladinci na prvom mestu na tabeli Omladinske lige Srbije, a sjajne rezultate pokazuju i kadeti, pa ne treba sumnjati da ćemo uskoro i na velikoj sceni videti neke nove naslednike pomenutih asova.

''Rezultati su svakako jedno od merila uspešnosti rada. A tu stvari stoje ovako. Omladinci su prethodne sezone na ubedljiv način osvojili titulu prvaka države. Ove godine, sva je prilika da ćemo gledati reprizu.

Kadeti su osvojili drugo mesto, a i ove godine će se boriti za titulu. Tu je i još jedana grupa igrača u uzrastu omladinaca (95 godište) koja nastupa u Ligi Vojvodine.

Ostale starosne kategorije, od 1997. do 2001. godišta,  svaka u svom  ligaškom takmičenju, igraju protiv godinu dana starijih timova. Ova praksa se pokazala kao vrlo uspešna jer naši mladi igrači evidentno  mnogo brže napreduju'',
ponosno zaključuje Novaković.


Ne propustite