"Vošin" poslednji voz

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.05.2012.
16:35
Izvor: Sportske.net

Situacija u novosadskom superligašu nije nimalo jednostavna. Svi su svesni problema koji su se tokom proleća nagomilavali a na tri kola do kraja šampionata svima u klubu pred očima je samo jedan cilj - treće mesto i plasman u Evropu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Rezultatska kriza Vojvodine najviše je pogodovala Kragujevčanima koji su iskoristili tu činjenicu i preuzeli treće mesto na tabeli Jelen Superlige. Kako je do kraja šampionata ostalo još tri kola Voši neće biti lako da se revanšira Radničkom i vrati se na poziciju koja garantuje izlazak u Evropu.

Radnički ima četiri poena prednosti ali i teške protivnike u naredna tri meča u čemu Vojvodina može da traži šansu. Ipak, treba najpre dobiti svoje mečeve protiv BSK Borče, Borca i Crvene zvezde a forma nije na zavidnom nivou.

"Moramo da probamo da zaboravimo sve što je bilo i da se usredsredimo na tri preostala meča. Nema tu mnogo filozofije, jer sada nema ni vremena ni prostora tražiti krivce i praviti duboke analize. Neophodno je da svi u klubu, svakako i navijači, stanu iza ekipe, podrže je i da se izbori pozicija na tabeli za plasman na međunarodnu scenu što, realno, Vojvodina po kvalitetu zaslužuje" rekao je Ilija Pantelić, legenda kluba sa "Karađorđa."

Sa ovim tvrdnjama složio se i Spasoje Jelačić, zamenik šefa stručnog štaba ekipe Vojvodine. Njegovo mišljenje je da borba nije gotova dok postoje i teoretske šanse da se ostvari cilj.

"Nema nam druge i dok ima šanse, nećemo se predavati - kategoričan je Jelačić. - Oslonićemo se na sve raspoložive snage pa i na mlade igrače iz omladinskog pogona. Na meni je da idem dalje uz pozitivan pristup, veliku želju i htenje, a koliko Vojvodina može u ovom trenutku, otvoreno je pitanje" poručio je Jelačić.

U tom maniru, delovao je i predsednik kluba, Ratko Butorović, koji je danas doneo odluku da se četvorica suspendovanih igrača priključe prvom timu kako bi sve raspoložive snage bile na okupu pred odsudne bitke u šampionatu Srbije.

Ne propustite