Vošina deca blistala u Sarajevu

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.03.2012.
21:48
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Vojvodina se danas pohvalila uspehom svojih pionira, koji su proteklog vikenda osvojili turnir „Junior Kup 2012“, u konkurenciji 16 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Turnir je održan na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona „Koševo“ (teren sa veštačkom podlogom), a ekipe su bile podeljene u 4 grupe od po četiri ekipe.

Vošini dečaci su u prvoj utakmici deklasirali slovenačku ekipu Kranj sa 6 : 0. U drugom susretu odigrali su bez golova protiv Sarajeva, da bi u poslednjoj utakmici grupne faze savladali Tomislavgrad rezultatom 3 : 0.

Usledilo je, potom, četvrtfinale u kom je Vojvodina posle izvođenja jedanaesteraca pobedila ljubljansku Iliriju rezultatom 4 : 3 (u regularnom toku bilo je 0 : 0).

Sa domaćinom, Sarajevom, Novosađani su ponovo odmerili snage, ovaj put u polufinalu. Konačan rezultat bio je 2 : 0 za Vošu.

Na kraju,„crveno-beli“ su se u najvažnijoj utakmici turnira namerili na čvrstu ekipu Intebloka iz Ljubljane. Posle velike borbe, pobeda je zasluženo pripala Vošinim momcima. Krajnji rezultat 1 : 0 za Vojvodinu i trofej je doputovao u Novi Sad.

Pored osvojenog prvog mesta, nagrada za najboljeg strelca turnira pripala je igraču Vojvodine Strahinji Krstevskom (6 golova).

Novosađani su iskoristili priliku i da upute zvaničan poziv za ponovno druženje u mesecu junu kada će na terenima FC „Vujadin Boškov“ biti organizovan najveći turnir za mlađe kategorije u Evropi.

„Vojvodina-Joma Kup 2012“ okupiće u Novom Sadu 186 ekipa u 7 uzrasnih kategorija iz cele Evrope.

Ne propustite