Vošina ''deca'' sutra protiv Radničkog

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 25.04.2014.
16:53
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Na put Kragujevca protiv uvek neugodnog protivnika novosadskoj Vojvodini krenulo je čak 16 fudbalera koji su ponikli u omladinskoj školi Vojvodine „Ilija Pantelić“.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Sutra su u JSL na programu mečevi 26. kola, a jedan od svakako najinteresantnijih igra se na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Naime, Radnički je „davljenik“, dok se Voša bori za mesto koje će voditi u kvalifikacije za Ligu Evrope, pa ova utakmica ima veliki rezultatski značaj za obe ekipe.

Vojvodina je u seriji od 2 uzastopne pobede protiv Slobode i OFK Beograda, a sada idu na megdan još jednoj ekipi koja se bori za opstanak.

Od povratka Radničkog u JSL Novosađani su imali velikih problema da se izbore sa Kragujevčanima gde god da se igrala utakmica, a u poslednja dva susreta zabeležili su po jedan poraz i nerešen rezultat.

Na Karađorđu je ove sezone bilo 2:2 nakon vođstva Vojvodine od 2:0, a prošle sezone je u skoro identičnoj situaciji kao što je to sada (Radnički se borio za opstanak na nekoliko kola pred kraj, a na klupi je tada takođe bio Bekvalac) Radnički pobedio i obezbedio bodove spasa.

Od ukupno 18 fudbalera koji će se sutra naći u protokolu meča sa Radničkim iz Kragujevca, čak 16 je prošlo kroz omladinsku školu „Ilija Pantelić“.

Zaista me raduje činjenica da toliki broj prvotimaca dolazi iz naše škole. Zato je valjda i atmosfera u ekipi tako dobra i opuštena.

Pogledajte samo one mangupe u zadnjim redovima koji su došli da „peckaju“ svog saigrača Srđana Babića. Kako sad ja da prema njima budem strog?“, našalio se šef struke Vojvodine, Branko Sosa Babić.

Očekuje nas tvrda utakmica protiv iskusne ekipe na čijem čelu se nalazi Dragoljub Bekvalac. A kako ekipe koje popularni Beki vodi igraju, dobro je poznato.

Mi, ponavljam po ko zna koji put, nemamo imperativ rezultata što nam daje prostora da pokušamo da prikažemo našu prepoznatljivu igru. Sa nama su ponovo omladinci Asani i Luković jer imamo problema sa nekoliko povređenih igrača.

Od ranije su van stroja Gaćinović i Puškarić, a juče i danas su se na treningu povredili Radoja i Stojanović pa neće biti u kombinaciji za tim.“, istakao je pred meč Branko Babić, a preneo je zvaničan sajt Vojvodine.

Ne propustite