Voždovac uz skute "večitima"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.04.2014.
13:11
Izvor: Sportske.net

Superligaš iz beogradske opštine Voždovac nalazi se na putu ostvarenja primarnog cilja - opstanka u ligi. Način na koji "Zmajevi" idu ka tom cilju tokom proleća posebna je priča jer ih rezultati koje postižu stavljaju odmah iza "večitih".

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Voždovac u pet do dvanaest priključio se superligaškom karavanu što je uslovilo da prvi deo sezone protekne u privikavanju na viši rang takmičenja, kako u organizacionom tako i u rezultatskom smislu.

Klub je u prvom delu sezone posrtao i završio ga sa samo bodom više u odnosu na ekipu koja se u tom trenutku nalazila na poziciji koja vodi u baraž za opstanak u ligi.

Posle osam kola u prolećnom delu sezone Voždovac je sakupio isti broj bodova kao na 15 utakmica u prvom delu šampionata.

"Da, osvojili smo 16 bodova u dosadašnjem toku proleća, koliko za čitavu jesen. Verujemo da smo na korak do konačnog cilja - opstanka u ligi, ali, nećemo se time zadovoljiti. Na svakom preostalom susretu idemo na pobedu" poručuje Danilo Sekulić, jedan od junaka pobede nad Radničkim iz Kragujevca.

Činjenica da su u prolećnom delu šampionata osvojili 16 bodova Voždovčane stavlja na treću poziciju na tabeli, kada se računa samo učinak u prethodnih osam kola. Ispred "Zmajeva" samo su Zvezda i Partizan.

Interesantan je i podatak da je tokom prolećnog dela sezone stadion Voždovca postao neosvojiva tvrđava na kojoj su "Zmajevi" ostvarili svih pet pobeda uz impozantnu gol razliku 14:1.

"Svakako da nam te pobede mnogo znače. Utiču na samopouzdanje, pogotovu jer smo se jesenas mnogo mučili kod kuće. Sada se sve preokrenulo i ne sumnjam da će u preostalom delu prvenstva protivnici sa određenom dozom straha dolaziti na naš stadion" ističe Sekulić.

Voždovac se nakon 23 odigrana kola nalazi na sedmoj poziciji na tabeli Jelen Superlige sa 32 osvojena boda.

U narednom kolu gostuje ekipi Spartaka u Subotici a potom dočekuje Čukarički na vrhu tržnog centra "Stadion".

Ne propustite