Voždovčani, svaka vam čast!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.05.2014.
19:23
Izvor: Sportske.net

Mnogo je tokom ove sezone bilo sumnji u regularnost takmičenja u Superligi, ali je jedna ekipa u našem elitnom društvu očitala svima lekciju kako do kraja sezone može da se igra maksimalno pošteno.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Posle današnjeg, poslednjeg kola domaćeg prvenstva, taj epitet svakako pripada ekipi Voždovca.

Popularni ''Zmajevi'', kojima je ovo bila debitantska sezona u Superligi, još ranije su obezbedili opstanak, ali su u poslednja dva kola dospeli u nezgodnu situaciju, jer su im rivali bile ekipe koje su se grčevito borile za opstanak u elitnom društvu.

Najpre Rad proteklog vikenda na Vračaru, a danas i Sloboda u Užicu.

Uoči duela sa ''Građevinarima'' mogle su se čuti glasne sumnje kako će ''Zmajevi'' biti popustljivi prema komšijama kojima gori pod nogama, mnogima je smetalo i zašto se meč igra na Vračaru, a ne na novom stadionu Voždovca, ali je ekipa Zorana Milinkovića svima zapušila usta pobedom od 2:1, potvrdivši da ih ne zanimaju bilo kakve kalkulacije, niti šta odgovara drugim klubovima.

Isti pristup imali su i danas u Užicu, gde je Slobodu samo pobeda ostavljala u eliti, ali je Voždovac golom Obradovića slavio sa 1:0 i još jednom pokazao da svi oni koji su u njih sumnjali, za to nisu imali nikakvog razloga.

Osim toga, Voždovac je zaslužio i generalno sve pohvale za ostvarene rezultate u ovoj sezoni, a pogotovo ovog proleća, kada su, posmatrajući drugi deo sezone, imali učinak za treće mesto na tabeli.

Svakako, sve ovo bi trebalo da ''Zmajevima'' bude samo dodatni motiv da u narednoj sezoni naprave i još jedan korak napred, možda i ka plasmanu na evropsku scenu.


Ne propustite