Vraneš našao opravdanja za Anu i Bojanu

Autor: Beta Beta
subota 19.04.2014.
20:28
Izvor: Beta

Posle poraza Ane Ivanović od Sorane Kirstee i lošeg početka Bojane Jovanovski protiv Simone Halep, selektor naše FED Kup reprezentacije ipak ne gubi nadu da Srbija može do preokreta.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da je prekid meča sa Rumunijom Svetske grupe B Fed kupa zbog kiše dobrodošao njegovoj ekipi.

"Kiša nam je dobrodošla, pošto je teren vlažan, loptice su teške, što nikako nije odgovaralo Bojani (Jovanovski), jer (Simona) Halep sa zadnje linije igra veoma dobro. Protiv nje šansu imaju jedino igračice koje mogu da razbiju odbranu, a u današnjim uslovima je to bilo otežano", rekao je Vraneš.

Fed kup reprezentacija Srbije izgubila je danas prvi meč protiv Rumunije u Bukurešstu, pošto je Ana Ivanovićev poražena od Sorane Kristee sa 1:2 u setovima 6:3, 1:6, 2:6.

"Ivanovićeva je dobro otvorila susret, dobila je prvi set, a u drugom je došlo do malog pada, ali je u isto vreme Kirstea dobro igrala. Ana je uspela da se vrati početkom trećeg i da povede 2:0, međutim, tu je Rumunka odigrala sjajno i zasluženo dobila treći set", ocenio je Vraneš.

Drugi meč duela izmedju Rumunije i Srbije prekinut je u prvom setu pri vodjstvu Simone Halep od 3:1 protiv Bojane Jovanovski zbog kiše.

"Možda je kiša opravdanje što nije 3:2 za Jovanovski, ali zaista mislim da je ona igrala dobro. To nam daje optimizam da možemo do pobede, meč je i dalje otvoren, Bojana je pokazala snagu", rekao je Vraneš.

Nastavak meča između Halep i Jovanovski će uslediti sutra od 10.00, a po završetku tog na programu su uzvratni mečevi u singlu.

"Lepa je vremenska prognoza za sutra. Podloga će biti brža, što Bojani pogoduje. Takođe, Ana je u prednosti u odnosu na Halep, jer nju prvo očekuje duel sa Jovanovski, pa se možda eće dobro spremiti za drugi meč. To je naša šansa", kazao je Vraneš.

On je dodao da će ekipa iskoristiti slobodno vreme na analizu današnjeg dana, kao i da će Srpkinje poslednjeg dana plej-ofa protiv Rumunije dati sve od sebe.

"Teško je bilo šta prognozirati. Rumunija jeste blagi favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo, čak možda i posle singl mečeva da trijumfujemo, a ako ne to, onda najmanje da dodjemo do 2:2", zaključio je Vraneš.

Ukoliko rezultat posle četiri susreta bude 2:2 igraće se dubl u kome će nastupiti Jovana Jakšić i Nina Stojanović protiv Monike Nikolesku i Irine Kamelije Begu.

Ne propustite