Vreme kad je OFK Beograd pobeđivao Juventus...

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.10.2013.
16:59
Izvor: Sportske.net, ofkbeograd.co.rs

Pre tačno pola veka, na današnji dan, OFK Beograd je ostvario jedan od najvećih trijumfa nad evropskoj sceni, protiv slavnog Juventusa iz Torina.

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Meč je odigran u okviru prvog kola Kupa sajamskih gradova, ekipa OFK Beograda je te sezone izborila drugo mesto u domaćem šampionatu, ispala je iz daljeg takmičenja tek posle treće utakmice sa Italijanima.

Juventus je tada predvodio čuveni Sivori, a u prvom meču su slavili sa 2-1. U revanšu, na stadionu JNA, pred preko 40.000 gledalaca, 'Romantičari' su se revanširali i pobedili istovetnim rezultatom.

Pošto je tada važilo pravilo da se igra "majstorica" u sluačaju izjednačenog skora nakon dva meča, odigrana je i treća utakmica. Grad domaćin je bio Trst, tako da su crno-beli takoreći igrali kod kuće, a slavili su minimalnim rezultatom 1-0!

Mladi fudbaleri OFK Beograda su tada izazvali veliku pažnju domaće javnosti, a za odlazak u Italiju je vladalo veliko interesovanje pristalica Plavih.

Josip Skoblar tromeč sa Juventusom izdvaja kao OFK-ove najbolje igre u evro kupovima, a mišljenja je da je njihov tim u to vreme imao možda i najbolji tim na Starom kontinentu!

Bilo - ponovilo se!


Ne propustite