Vreme teče, crno-beli vagaju...

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 29.11.2013.
21:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Partizan poražen je u, verovatno, najvažnijoj utakmici prvog dela sezone a iz Humske se još uvek ne nazire rešenje za pojačanje koje bi trebalo da nadomesti odsustvo Lea Vestermana. Vreme nije saveznik šampiona Srbije koji bi i u duel sa B

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Pitanje koje se u glavama navijača Partizana vrti od trenutka povrede Lea Vestermana nikako da dobije odgovor a vreme neumitno teče.

Crno-beli su bez prvog plejmejkera na četiri odigrane utakmice pretrpeli tri poraza a čini se da pojačanje još uvek nije ni blizu Humske.

Trener Duško Vujošević istakao je da problem u koji je Partizan ušao nije nerešiv ali da postoji više faktora koji ga čine komplikovanim.

"Problemi u životu postoje da bi se rešavali. Normalno, pokušavamo da dovedemo i pojačanje iz inostranstva. Međutim, nije lako pronaći adekvatnog igrača na poziciji plejmekera. A ni naša materijalna situacija nije takva da možemo baš mnogo komotno da se ponašamo" rekao je Vujošević za "Novosti".

Prvi problem koji Partizan ima u pronalaženju novog pleja je tržište na kome nema previše rešenja a ona koja vrede zahtevaju ozbiljna finansijska izdavanja.

Iako veliki, novac nije jedini problem koji muči crno-bele što se jasno vidi posle konstatacije Duška Vujoševića da Vestermana i Bertansa niko ne može da zameni.

"Imali smo dva velika peha. Bertans i Vesterman nam stvarno jako mnogo nedostaju i nikakvim dolaskom igrača sa strane to ne može da se kompenzuje" objašnjava trener Partizana i dodaje,

"Postoje određeni kontakti. Ali, problem je u tome što su se povredili igrači koji su u dobroj meri proizvedeni u Partizanu. Oni imaju odnos prema klubu kao prema kući i ognjištu. A to nije lako pronaći na tržištu" zaključuje strateg crno-belih.

Partizan već sada ima minimum šansi da se nađe u TOP 16 fazi Evrolige a ukoliko želi da zadrži nadu mora da savlada narednog četvrtka ekipu Budivljenika.

Kako sada stoje stvari, velika je verovatnoća da će Bogdan Bogdanović još jedan meč u EL odigrati na poziciji plejmejkera osim ako se u naredna četiri dana ne desi kopernikanski zaokret u procesu traženja zamene za Lea Vestermana.

Ne propustite